Image default
Hjem & Fritid

Tom Arne Evensen har tegnet alle Mosseordførere fra 1945 til 2019

8 ordførere har fått sitt portrett på tegnearket til Tom Arne Evensen. Med stor tålmodighet og nøyaktighet har Evensen tegnet ordførerne etter en anmodning/forslag fra Erik Roth Nilsen om at dette kunne være en artig utstilling under jubileet 2020. Dessverre avgikk Roth Nilsen med døden før dette prosjektet var ferdig og han fikk ikke luftet dette med resten av jubileumskomiteen. 

Tom Arne Evensen tegnet ferdig alle de åtte ordførerne og tok kontakt med jubileumskomiteen om utstilling av portrettene under jubileet. Interessen var dessverre lunken og under avstemming ble dette forslaget forkastet. Evensen undrer på om årsaken kunne være at forslaget ikke hadde kommet fra komiteen, eller om at han gjerne ville ha betalt for tegningene om de ble brukt av jubileumskomiteen.

Utstilling på Rockhouse
Kjell Dahlmann foreslo ved en anledning at tegningene kunne få utstillingsplass i Rockhouse ute på Alby under byjubileet. Hvordan og på hvilken måte dette kan løses er enda ikke tatt noen stilling til, men Evensen sier at tegningene vil bli rammet inn og gjort klare for utstilling og eventuelt salg.

Mossehistorie
Siden det enda ikke er tatt noen avgjørelse på hva, eller hvordan bildene vil bli utstilt, er alle forslag velkomne – smiler Evensen, mens han påpeker at vi vi her snakker om mossehistorie gjennom 74 år. Det er disse åtte menneskene som har ledet arbeidet med styringen og formingen av byen vår frem til hvordan den er i dag. Han mener at vi skylder dem den respekten og honnøren ved å fremstille portrettene under jubileet. 
Et annet poeng er jo at kunstneren er 5. generasjon mossing og skaper historie for hver tegning han lager.

Historiehefte
Et forslag er at det uavhengig av hvordan portrettene blir eksponert, blir laget et hefte med alle portrettene og de historiske fakta rundt hver ordfører. Her kan det være mye fin informasjon om de folkene vi gjennom tiden har valgt til å være våre ordførere og holde kursen for hvordan vi ønsket at vårt samfunn skulle utvikle seg.

Tom Arne Evensen håper jo at alle portrettene blir hengt opp samlet, men er åpen for også andre løsninger. Det viktigste er tross alt at de blir synlige for byens befolkning.

Tekst: Ivar B Johansen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Nå skal Ida føre fagkunnskapen videre

mortensen

Blomsterjul hos Urstad Blomsterhjørnet

mortensen

Hvorfor installere komfyrvakt?

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy