Image default
Høyda

HØYDA AVISEN LEGGES NED!

Etter 31 år blir Høyda Avisa borte. Amedia Distribusjon har avviklet avtalen med PS Press om distribusjon av Høyda Avisen. Det hele startet med City Syd avisa som var en umiddelbar suksess. I 2019 byttet denne avisa navn til Høyda Avisa, da den skulle omfavne hele Høyda Handelsområde.

Det er med tungt hjerte at vi har kommet til beslutningen om at utgivelsen i sin nåværende form blir innstilt fra oss – sier daglig leder i PS Press Jørgen Pettersen, og legger til at når vi ikke lenger har noen avtale om distribusjon, samtidig som prisen på papir har steget formidabelt, ser vi ikke lenger at dette kan leveres av oss.

Vært en suksess

Avisene som har blitt levert til samtlige husstander i «mossedistriktet» har vært en suksess fra første dag. Tilbakemeldingene fra annonsører og lesere har vært udelt positive. Vi var jo spente på om det var plass til en papiravis i distriktet når digitaliseringen av samfunnet fosset fremover, men det viste seg at våre lesere savnet en avis i papir på kjøkkenbordet. Variasjonen og allsidigheten i stoffet, sammen med solide presentasjoner om bedriftene i vårt nedslagsfelt, har vist seg å være en miks som leserne i Moss og omegn setter pris på. At våre solide og trofaste annonsører føler det på samme måte er vi ganske trygge på. Deres positive holdning når annonseselgeren dukket opp er et sikkert tegn på at de har tro på Høyda Avisa som et lest medium. Med jevnlige signaler fra utflyttede mossinger rundt i hele verden om at Høyda avisa leses på nett er komplimenter vi gjerne tar til oss. Det er en liten, men hardt arbeidene stab, som har sørget for at avisa kommer til nettopp din postkasse hver måned.

Kjent aktør på Høyda

PS Press har gjennom alle år vært en positiv aktør i nesten alt som foregår i Høyda Handelsområde. Med fler ressurser tilgjengelig vil effektiviteten og ventetiden på andre oppgaver ble bedre, samt at andre og spennende prosjekter er på trappene. Vi er nok de første til å beklage at avisa vår blir borte, men ingen i staben her hos PS Press forsvinner av den grunn. Nye oppgaver står i kø og vil bli fordelt på de ressurser blir tilgjengelig.

En liten optimisme om at noen andre tar over er det fortsatt å spore hos Daglig leder Jørgen Pettersen og redaktøren Jørn Mortensen, men de presiserer at avisen ikke kommer til å bli gitt ut med PS Press som ansvarlig utgiver. Skulle det være andre som mener de har ressurser til å overta, så ikke nøl med å ta kontakt. 

Nye utgivere

De inngåtte avtaler på levering, trykking og papirleveranse varer frem til nyttår. Vi har forsøkt i alle retninger om muligheten for nye avtaler – sier Pettersen, men de som fremdeles leverer slik post har store begrensinger i størrelse og format. 

Muligheten til at andre redaksjoner kan overta utgivelsen er jo noe vi håper i det lengste på. Vi har vært i kontakt med flere interessenter som vi håper kan komme med positive tilbakemeldinger etter hvert. Mulighetene ligger kanskje i en digitalisert utgave. Skulle disse investeringer gjøres, i tillegg til at de andre ressursene i staben blir styrket, er jeg redd at vinningen blir så liten at dette ikke kan forsvares. Hvis derimot riktige plattformer ligger tilgjengelig, vil fortjenestemuligheten være mye bedre og avisen kan gjøres tilgjengelig for vårt brede og trofaste publikum gjennom digitalisert utgave.

Vi kan bare beklage at aviseventyret er slutt. Redaksjonen vil få rette en stor takk til skrivende journalister, redaksjonsmedarbeidere og distributører gjennom over 30 år, og vi vil selvfølgelig ikke glemme våre trofaste og ivrige annonsører. Disse har gjennom sine annonser sørget for at avisen har kunne fortsette i så mange år.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Noa Svenberg-Mortensen

Related posts

CoopExtra Høyda: Har opplevd en eventyrlig omsetningsøkning

mortensen

Ønsker velkommen til Høydas nye kontorhotell

mortensen

Farbror Melker ser frem mot sin første sommer på Høyda

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy