Image default
Hjem & Fritid

Stena Recycling AS vil gjerne hjelpe lokalidretten

For litt over ett år siden inngikk fotballgruppa i Rygge IL et samarbeid med Stena Recycling AS. Det har vist seg å bli en gedigen suksess.

– Det som du ser foran deg her er nok fotballgruppas største sponsor for øyeblikket. Denne containeren har tilført oss over 100 000 kroner siden den kom på plass i april i fjor. Du skal selge mange vafler i kiosken for å komme opp i denne summen, uttaler Tore Kubberød som er styreleder i fotballgruppa i Rygge IL.

«Micro sponsorer»
Containeren på hele 22 kubikk som Kubberød omtaler i varme ordelag inneholder skrapjern i alle mulige former og fasonger. Avfallet kommer stort sett fra medlemsfamilier, lokale bedrifter, lokale bønder og andre private husholdninger i nærområdet. Alt sammen er med på å gi klingende mynt inn i klubbkassa til fotballgruppa. Sårt tiltrengt støtte etter et svært vanskelig år på grunn av koronaen.

– Det er sikkert og visst. Hvis man for eksempel kaster ca. 50 kg med skrapjern her, noe man fort kan ende opp med etter en skikkelig rydding hjemme, så sitter vi igjen med rundt 100 kroner. Slik sett blir alle som kaster fra seg jern og metall i vår container en liten sponsor, smiler Kubberød.

Jungeltelegrafen 
Fotballgruppa i Rygge er ikke helt ferske når det kommer til innsamling av skrapjern. De har også tidligere hatt en container stående tilhørende et annet firma, men det var først når Kubberød tok kontakt med filialsjef Dag Frode Naper Høston hos Stena Recycling at det virkelig skjøt fart.

– Det er ingenting som gleder oss mer enn å se at fotballgruppa har lykkes godt med å samle inn skrapjern. Nå er det jo i tillegg en historisk høy jernpris, så det skader jo heller ikke. Det å lykkes med et slik løsning fordrer ikke noen stor fysisk jobb fra deres side, men de må være flinke til å annonsere bredt, samt å holde trykket oppe. Jo bedre de lykkes med dette, jo mer penger tilfaller klubben. Mitt inntrykk er at fotballgruppa har gjort en god jobb her, skryter Naper Høston.

Flinke til å bidra
Stena Recycling er ikke ukjente med å sponse lokale idrettslag i byen. De er inne i flere klubber, med ulike former for støtte.

– Vi forsøker å støtte opp så godt vi kan. I dette tilfellet har vi inngått en god deal med fotballgruppa her i Rygge, vel vitende om at de er dyktige på å skape en trygg og god base for barn og unge, hvor de får muligheten til å utvikle seg innenfor den idretten de liker aller best. Det setter vi stor pris på, svarer filialsjefen i gjenvinningsfirmaet. 

Heavy metall 
En liten titt opp i containeren forteller oss at det er både private og firmaer som har vært innom. Selvfølgelig er alt av en størrelse og vekt som muliggjør at man får kastet det opp over en av veggene i containeren, men det er fult ut mulig å levere inn langt større gjenstander også.

– Det hender at vi blir kontaktet av firmaer som for eksempel har store maskiner som de ønsker å kvitte seg med. Når det inntreffer, så tar vi bare kontakt med Stena Recycling AS. De reiser da direkte ut og henter inn det som det måtte være. For at det skal skje så fordrer det jo at vi snakker om en god del kilo for å si det slik, forklarer Tore Kubberød og får et bekreftende nikk fra Naper Høston.

-Vil det være en mulighet for andre lokale idrettslag som leser dette å få til en lignende avtale?

– Ja, det kan være aktuelt. Vi har allerede fått en henvendelse fra et annet idrettslag, men det fordrer jo at man har plass til en såpass stor container da. Den er hele 6 meter lang og 2,5 meter bred, forklarer Dag Frode Naper Høston.

En genial løsning
I en hverdag hvor sponsorkronene sitter langt inne hos mange bedrifter, så kan kanskje dette være en god løsning for flere enn Rygge IL`s fotballgruppe. Tore Kubberød vender i hvert fall begge tomler opp.

– Dette er jo en enkel og god løsning som helt sikkert passer for andre også. Det betinger jo som sagt at man har et egnet område å plassere den på. Hvordan pengene kommer inn på klubbkontoen spiller jo mindre rolle. Vi tar gjerne oppgjøret i skrapjern, svarer Kubberød før han forter seg å fortelle at innkjøringen til deres container er til høyre ved meieriet nede på stasjonsområdet i Rygge.

Bedrifter, næringsdrivende og privatpersoner som har veldig mye skrapmetall kan kontakte Tore Kubberød på telefon 91382057

Av Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Hi-Fi Klubben, Moss: Alt skal være trådløst

mortensen

Gjenbruksfabrikken: Norges største brukthandel

mortensen

Vansjø Boligbyggelag og Bovieran, en moderne boformen for deg over 50 år har kommet til Norge

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy