Image default
Moss

Åpner Norges første Route 66 bar og saloon

Alle som har en liten amerikaner inne i seg bør merke seg datoen 16. august. Da skjer det nemlig store ting på Rockhouse på Alby.

Det er kanskje ikke alle som har fått det med seg, men innerst i alleen på Alby ligger det faktisk en liten nostalgisk oase for de som både er opptatte av amerikansk kultur og lokal musikkhistorie. Det er mossingen Kjell Dahlmann som står bak stedet som bærer det klingende navnet Rockhouse. Etter å ha benyttet over 10 000 arbeidstimer for å få det akkurat slik han ønsker at det skal fremstå, så savner han nå bare en liten ting. Større aktivitet. Det skal det snart bli en ordning på.

Nylig inngikk ildsjelen en avtale med reiseoperatøren, Route 66 International. Det norske firmaet er faktisk verdens største Route 66 reiseoperatør og står bak nærmere 30 turer årlig ned langs den legendariske amerikanske hovedveien som ble grunnlagt i 1966. Tidligere har de kun avholdt noen informasjonsmøter på Rockhouse. Nå skal samarbeidet tas et stort steg videre. Først ut er etableringen av Norges første Route 66 bar og saloon.

– Det stemmer bra. Vi har lenge vært på leten etter et fast forankringspunkt her hjemme og nå har vi endelig funnet det. Rockhouse inneholder jo mye av den amerikanske drømmen fra tidligere og nå skal vi forsøke å komplettere så godt vi kan. Vi er utrolig glade for at vi har klart å til et samarbeid med Kjell. Han er rett og slett en fantastisk flott person, uttaler Arve Stallvik som er mannen bak reiseselskapet.

Route 66 for alle pengene
Det er altså i midten av august som det store skjer. Da inviterer Dahlmann og Stallvik til offisiell åpning av nyetableringen. Programmet for kvelden er selvfølgelig tettpakket med godbiter.

– Dette skal bli en kveld for historiebøkene, ler Stallvik før han fortsetter. Det er jo ingen bombe at det meste som skjer denne kvelden vil knyttes opp mot Route 66. Det gjelder både for musikken, filmfremvisningene og selvfølgelig hva mat og drikke angår. De 66 første som melder seg på vil også komme gratis inn, forklarer Stallvik entusiastisk før han legger til at de nå også kan skilte med å ha fått Nils Wærstad fra den kjente programlederduoen, Nils og Ronny med på laget.

Midt i blinken
Det er ikke bare Arve Stallvik fra Route 66 International som sprudler over av entusiasme vedrørende samarbeidet som nå er innledet. Det gjør også Kjell Dahlmann. Han mener de sammen kan skape ny magi på Rockhouse. 

– Det som skjer her ute nå passer rett og slett inn som hånd i hanske. Her er jo alt amerikanisert fra tidligere, med et stort fokus på de gode gamle dagene. Jeg gleder meg virkelig til å se hva vi kan klare å få til i fellesskap. Dette stedet er jo bygd for nettopp slik bruk, forklarer han.

Bare starten
Etableringen av landets første Route 66 bar og saloon vil selvfølgelig også by på verdens største Route 66 skilt. Det gedigne «landemerket» som måler over seks meter i bredde skal være på plass i god tid før åpningsfesten i midten av august. Så fort denne er unnagjort vil de nye samarbeidspartnerne sette seg ned for å planlegge fremtiden.

– Fra vårt ståsted så ønsker vi at det skal avholdes aktivitet her ute ukentlig. For å få til det må vi henvende oss bredt i markedet. På sikt har vi et mål om at det skal etableres et opplevelsessenter. Det er tankene så langt, forklarer Arve Stallvik. Det låter nesten som Elvis Presley i ørene på innehaver Kjell Dahlmann.

– Det er jo en grunn til at jeg har lagt ned over 10 000 arbeidstimer her ute. Dette steder betyr mye for meg og da er det jo hyggelig at det er liv og røre her. Et samarbeid med Stallvik og Route 66 International kan være akkurat det vi trenger nå. Jeg har så absolutt trua, avrunder Kjell Dahlmann fornøyd.

Av Petter Andresen

Related posts

Musikk for hele familien

mortensen

Årets lokale julegavetips!

mortensen

Ole Kristian Martinsen: «Annerledes og stolt»

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy