Image default
Mat & Drikke Ukategorisert

Norges største utvalg av øl?

Det begynner å nærme seg snart 30 år siden Johnny Arnesen etablerte Varnaveien Mineralvann AS som et lite øl og brusutsalg på Høyda. Fra den forsiktige starten i 1994 har firmaet ekspandert på mange områder. Spesielt når det kommer til utvalget i butikken.

Vi møter Johnnys bror, Terje Arnesen travelt opptatt med å fylle på i hyllene når vi tar turen innom butikken på Rygge storsenter. Han blir nesten litt rød i kinnene da vi spør han rett ut om det faktisk stemmer at de har Norges største utvalg.

– Det er mange av våre bereiste kunder som mener dette. Jeg skal ikke påstå at vi har det, men at vi er helt der oppe i toppen føler jeg meg rimelig trygg på, forklarer han.

Noe for enhver
Etter en rask runde rundt i butikken så føler vi oss rimelig sikre på at Arnesen har sine ord i behold. Det er rett og slett et imponerende skue av små og store flasker med ulikt innhold som møter oss.

– Det du ser i det området vi nå befinner oss i er over 600 forskjellige øl og godt over 100 forskjellige cider. Da skjønner du kanskje hvorfor kundene beskriver oss som de gjør, svarer han med et lurt blikk.

Originalt samarbeid
Utvalget har selvfølgelig økt med årene som brødrene Arnesen har vært i virke. De aller fleste av produsentene har de selv kontaktet, men Terje Arnesen forteller at det også er flere som nå tar kontakt.

– Spesielt små produsenter er ofte på tråden. Vi ønsker jo at flest mulig av de skal få muligheten til å vise frem sine produkter, men for noen av de så ender det opp med at det blir for dyrt når vi inkluderer frakt. Derfor er det helt topp at flere nå har startet et samarbeid med TINE som da tar med seg ølen ut til butikkene samtidig som de leverer sine meieriprodukter, forklarer han.

Lokale helter
Majoriteten av øl som står utplassert i hyllene er selvfølgelig norsk, men her finnes også en god del øl fra Tyskland, Storbritannia, Japan, Belgia og andre nasjoner. Selv om de internasjonale merkene har sine faste kunder, så forteller Arnesen at det kortreise er mer «hot».

– Uten tvil. Vi har jo noen bryggerier i vårt nærområde som er veldig etterspurte. Både Ekeby Gårdsbryggeri og Raw Brewing Company i Råde selger jevnt og trutt, forteller Arnesen.

Et eget univers
De siste årene har interessen for øl bare skutt i taket. Dette skyldes nok at øl ikke lenger bare er øl.

– Det kan du godt si med dine ord trygt i behold. Nå er det en mengde variasjoner innenfor ølens univers. Akkurat nå er surøl veldig trendy. Øl med smak av tropisk aroma har vært stort de siste årene, men vi begynner vel å se at dette avtar noe. I hvert fall her hos oss, avrunder Terje Arnesen som i sammen med broren, Johnny nå er i full gang med å legge til rette for årets juleøl. 

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Ertnes med ordentlige smørbrød

mortensen

Snikgjest på Bredsand – Et lite mekka for lokalprodusert mat og drikke

mortensen

Varnaveien Cafe: Årets juletalerken er klar!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy