Image default
Høyda

Arnulf Johannessen har ingen planer om å gi seg!

Gjenbruk er i vinden som aldri før. Dette vises ved stadige etableringer av steder hvor man kan kjøpe alt fra det vi kaller «litt» brukte ting til eldgamle, verdifulle antikviteter. Litt ulike konsepter og kjerneprodukter gir oss kundene mangfoldet, og viser at det er plass til de aller fleste. Man må være tålmodig i denne bransjen – smiler Johannessen og mener at man ikke må være redd for å ta i et tak når det trengs.

Arnulf Johannessen har i 23 år vært å finne bak disken i sitt livsverk «Høyvekta Brukthandel». Med moren og broren som trofaste hjelpere har det vært få dager hvor døren har vært stengt. Jeg har nok vært heldig – smiler brukthandleren, som har holdt meg frisk.

Buen 1

Etter at par flyttinger av virksomheten på grunn av nybygging og jernbanefremføring, – sier Johannessen at denne gangen har jeg flyttet for siste gang, men legger til med et lurt smil at hvis det skulle skje, så er han nærme nok til pensjonering.

Flyttingen hit til Buen 1 skjedde i 2017 og har vist seg å være et fantastisk sted for min type virksomhet – smiler han. Her er det fint med parkering, har Kiwi som nabo og…. ikke minst – vi ligger meget sentralt plassert historisk og midt i byens mest sentrale handelsområde «Høyda». 

Ferie

På spørsmål om når han tar ferie trekker brukthandleren på smilebåndet, tygger litt på ordet, og mener at det kan nok ikke regnes som ferie de gangene han har tatt et par-tre dager fri. Det har oftest vært i forbindelse med resource til andre prosjekter innen hans andre kall i livet. Nemlig lokalhistorie. Når jeg var så heldig å ha min mor i live, hendte det nok at jeg tok noen dager fri for å kunne intensivere skrivingen. Gjerne ved avslutningen av et bokprosjekt eller to. 

Man sier jo at ferie er å gjøre noe man ikke gjør hver dag, men når man lever i og rundt lokalhistorien hver eneste dag hele året, er det ikke lett å være enig med Johannessen om at det var å gjøre noe annet. 

Lokalhistorie

Det er flott å ha butikken min i dette området som oser av lokalhistorie – sier Arnulf fornøyd. De fleste i Moss har jo hørt og lest noe fra denne mannen. Hans lokalhistoriske kunnskaper overgår de fleste med detaljer som selv de involverte ikke hadde husket om de hadde levd. Gjenbrukshandleren har skrevet flere bøker, de mest kjente er kanskje serien om Mossekvinner. I tillegg har han gitt ut bøker om steder, plasser og bygg som har hatt en betydning i vår lokale historie. Hele ti bøker har navnet til Arnulf på seg sammen med Ragnar Onsaker og Jon Gundersen

Han er også en flittig skribent i lokalavisene med sterke meninger om alt han finner av forsømmelse, urett og historiske ødeleggelser. Slike vaktbikkjer skulle vi vitterlig hatt flere av i vårt nærmiljø. Han har en god egenskap til å sette fingeren på urett og rettferdiggjøre det med lokal historiekunnskap som få kan gå ham i rette med. De fleste av hans pekefingerartikler i avisene avsluttes gjerne med henvisning til andre verdifulle lokalhistoriske forsømmelser begått av styrende myndigheter. 

I tillegg til antikviteter og snurrepiperier, finnes det også er rikt utvalg av gamle plater, bøker og blader hos Høyvekta brukthandel. Siste utgave av Moss Magasinet, samt mange av Arnulfs egne bøker, kan man også få kjøpt i denne trivelige egenartede butikken på Buen 1.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Det er langt ned til fjell på Ekholt og Høyda

mortensen

Flissuksessen til Høyda

mortensen

Sam Fikser satser på håndvesker, ransler og kofferter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy