Image default
Fritid Mat & Drikke

Rompuben: En plass for alle fotballsupportere

Det faktum at fotball engasjerer er hevet over enhver tvil. En tur innom Rompubenbekrefter dette. Her samles supportere fra ulike klubber. Et supert utgangspunkt for «de gode diskusjonene».

Det er tirsdag kveld når vi legger turen innom Rompuben på Høyda. På de 11 skjermene rundt om i lokalet vises fotball. Det er knapt nok en ledig stol å oppdrive. Akkurat slik vi liker det, forteller daglig leder, Tsair Trang.

– Det er klart at vi trives best når det er mye folk og god stemning i lokalet, slik som i kveld. Da er det hyggelig å være på jobb, smiler han.

Satser bredt

Vi skal ikke påstå at Rompuben er fotballpuben over alle fotballpuber i byen vår, men at det er et umåtelig populært sted blant de som følger med på engelsk fotball er det liten tvil om. Kanskje fordi denne sportsbaren har en litt annen tilnærming til de engelske lagene enn konkurrentene. 

– Det blir jo fort slik at et serveringssted som viser engelsk fotball velger å sette søkelys på en klubb. Det ser vi jo mange eksempler på her i byen. Absolutt ikke noe galt i det, men vi har i stedet valgt å satse bredt. Her viser vi Premier League-kampene i tur og orden etter som de blir sendt på tv, forklarer Trang.

Har sin pris

Det er ikke akkurat noen dypt bevart hemmelighet at det «koster skjorta» for et serveringssted å sende sport på tv. Spesielt hvis man ønsker å ha rettighetene til Premier League og Champions League. Det har så absolutt driverne av Rompuben fått erfare.

– Månedsprisen vi må ut med baserer seg på antall sitteplasser i lokalet. Normalt sett er det jo topp å ha mange sitteplasser for et serveringssted, men ikke i denne sammenhengen. Da svir det i lommeboka. Vi har 80 sitteplasser og da er totalkostnaden for disse rettighetene nærmere 40 000,- i måneden. Det er utrolig drøyt, men vi føler at vi ikke har noe valg. Dette må vi bare fortsette å tilby våre gjester, uttaler Trang.

– Er det bare fotball som dere viser på skjermene gjennom uka, eller er det mulig å få med seg annen idrett?

– Hvis det går opp med fotballprogrammet så har vi på ingen måte noe imot å by på andre idretter. Vi har blant annet forsøkt oss litt på å vise Formel 1 og golf. Dette er også idretter som har mange følgere og som vi vil forsøke å følge opp etter beste evne, forteller daglig leder på Rompuben.

Musikk i ørene

Selv om fokuset ligger på sport så presiserer Tsair Trang at Rompuben skal være et samlingssted for alle. Derfor har de også andre aktiviteter på menyen.

– Det er jo ikke alle som er genuint opptatte av sport, og da spesielt engelsk fotball. Vi ønsker jo også å skape et tilbud for disse. Derfor forsøker vi oss nå på live musikk den første helgen i hver måned. Da hyrer vi inn enten en trubadur eller en pianist. Vi har ikke holdt på med dette så lenge, så vi må prøve oss ut litt til før vi kan konkludere med om dette er veien å gå. Så langt ser det i hvert fall ut til at tilbudet er liv laga, avrunder Trang.

Related posts

Sport1 Rygge Storsenter; Vil du sykle i «medvind?»

mortensen

Moss Sushi – har flyttet til Varnaveien 34

mortensen

Leif Tommy og Rune skal ta Gobua til nye høyder!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy