Image default
Mat & Drikke

Våren er kommet til Høyda!

Sammen med vårsola øker etterspørselen på softis i Go’bua på Høyda. Vi er langt unna toppsalg enda, men det nærmer seg – sier bua’s daglige leder Tommy Olsen. Etterspørselen er ikke helt på topp enda, men vi selger rundt 200 softis om dagen. Dette er en økning på 25 pr dag sammenlignet med i fjor. Mossinger er glad i softis smiler den trivelige butikkmannen.

Tommy mener at Go’Bua må være den mest populære kiosken i Østfold, om ikke hele Viken. Tradisjoner er her nidkjært tatt vare på slik at kundene ikke møter ham i luka med rynke i pannen og lurer på hva de har funnet på nå. 

Ønsket modernisering

De to handelsmennene Tommy Olsen og Rune Andersen overtok denne tradisjonsrike kiosken i 2020 etter Øistein Johannessen som gjennom en årrekke lojalt hadde videreført tradisjonene etter Kolbjørn Karlsen som startet denne virksomheten for over 60 år siden. Med et noe overivrig pågangsmot hadde de to nye eierne lagt store planer om endringer og modernisering. Planene ble lagt forventningsfullt ut på sosiale medier, med håp om positive tilbakemeldinger. Slik gikk det dog ikke….. det ble en storm av kommentarer som klart ga uttrykk for at kundene ikke ønsket endringer hos Go’Bua. I frykt for en massiv kundeflukt, ble det kundene som vant. Ingen endringer ble gjennomført – forteller en smilende Tommy Olsen.

To «slappe i stappe»

Tommy Olsen innrømmer at det er litt i det stille forsøkt med en «utvidelse» av menyen i Go’bua, men det hjelper ikke, hovedsalget er pølse i potetstappe eller pølse i vaffel. Samt toast – vi må ikke glemme den – sier kiosksjefen. Den årstiden vi nå går inn i er det uten tvil softisen som folk vil ha. Med vårt store tilbud på strøssel kan variasjonene være store og oppfinnsomme. Kundene elsker å blande de ulike strøsseltypene på en og samme is. Mest populær er nok krokan, men den er vi dessverre gått tomme for. Det er noe leveringsvansker som følge oppstartsproblemer med en ny maskin hos Hennig Olsen i Kristiansand. Går alt etter hva som loves vil krokanen være på plass i løpet av neste uke – smiler Olsen.

Softisrekord

17. mai i 2020 var samfunnet sterkt preget av alle typer restriksjoner. Softissalget på nasjonaldagen dette året var uten tvil på topp av hva vår maskin kan klare å levere. Køene var «milelange» hver gang vi måtte etterfylle maskinen. Da måtte den gå og klargjøre seg en stund før vi kunne fylle flere beger med is. Den dagen klarte vi å sende rundt 650 softiser ut av luka på kiosken – smiler Tommy fornøyd.

Generasjonstradisjoner

Mossinger er trofaste med tradisjoner. Ofte er det noe som følger familien gjennom flere slektsledd. Dette gjelder jul, sommerferier og andre begivenheter innen hver enkelt familie. Sånn mener vi det er også for kundene til Go’Bua – sier Tommy Olsen. Mange av kundene forteller at et besøk i kiosken på Høyda har blitt tatt med fra foreldre til barn som noe bortimot en høytid. De eldste kundene forteller med ærbødighet om sine møter med hu’ Aagot i luka på den gamle «Norakiosken». Dette er gode minner og blir videreført til barn og barnebarn som tradisjoner som skal tas vare på.

Hva som skjer med den ærverdige Go’Bua når dagens leiekontrakt med ny huseier går ut om noen år er fortsatt usikkert – betror Tommy Olsen oss. Det er jo planer om utvidelser og ombygging av nåværende bygningsmasse, og hvordan denne kiosken passer inn i disse planene er fortsatt ikke avklart. Frykten for at moderne krav til kioskdrift vil frata Go’Bua «sjelen» er noe vi frykter. Men – avslutter Tommy…. Vi skal gjøre vårt beste for at sjel, atmosfære og tradisjonsrik meny blir videreført etter beste evne.

Related posts

En fest for ganen i Vingparken

mortensen

Juleakevitten – godt eller ikke godt?

mortensen

Ost i mange varianter og smaker i lokalene til Rygge meieri

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy