Image default
Bil

Riis Bilglass Moss: Steinsprut – viktig å komme raskt på verksted

Når den kalde årstiden står for døren, er det enda viktigere enn før å oppsøke bilglassverkstedet for rep av steinspruter – sier Espen Andreassen hos Riis Bilglass AS. Svingninger i temperaturen kan gi store sprekkdannelser som resulterer i ruteskift som kunne vært unngått mener han.

Smeller det til i frontruten etter en stein som kastes opp fra dekket til bilen foran, resulterer det oftest i et merke som sakte sprer seg utover frontruten. Ta kontakt med verkstedet så raskt du kan, er oppfordringen til Espen Andreassen hos Riis Bilglass AS.

Reparerer uten kostnad
Har du kasko eller delkasko, noe de fleste bileiere har, så er det ikke forbundet med noen kostnad for deg med reparasjon av frontruten – forteller Andreassen. Forsikringsselskapene vet at det lønner seg med reparasjon fremfor et helt ruteskift, så derfor tar de hele kostnaden med rep av skaden. Ingen utgifter eller redusering av bonus. Sørg bare for at bilen kommer raskt på verksted, slik at ikke skaden sprer seg utover hele ruten. Da er det for sent og ruten må byttes, noe som resulterer i en egenandel.

Enkel reparasjon
Ved steinsprutskader vil det som regel komme en liten fordypning i ruten etter at steinen har slått ut litt av glasset. Etter rengjøring vil det bli fylt inn Resin i hullet som man herder med UV lys. Noe av det samme prinsippet som tannlegene benytter for å herde fyllingene etter rep av hull i tennene.

Dette er en fullverdig og varig reparasjon som tar bare ca. 30 minutter. En verdifull halvtime som gir deg trygghet for at ruten din ikke skal sprekke når det blir kaldere i været.

Gratis lånebil og spylervæske 
Trenger du lånebil mens vi reparerer frontruten på bilen din, har vi som regel bil til utlån. Husk å bestille dette samtidig når du bestiller time til steinsprutreparasjonene på bilen din så vi er sikker på at den er tilgjengelig. Riis Bilglass AS har også tilbud til alle som reparerer eller bytter frontrute, om fri spylervæske på bilen din i ett år. 

Espen Andreassen sier at han og alle hans medarbeidere er klare til å ta imot rep av steinsprutskader som ofte kommer når vegvesenets folk begynner å strø med små steiner igjen. De holder kaffen varm i sine behagelige lokaler i Triovingveien – rett overfor Lilleng senteret.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Lokalt Bilxtra-verksted; Ditt Servicesenter -for de som har store og litt «tunge» bobiler!

mortensen

Brennes med to nye bilmerker

mortensen

100 års erfaring innenfor bilsalg

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy