Image default
Jobb

Ole Kristian klar for nye utfordringer

Hos Grand Barber herrefrisør på Høyda jobber det en kar som kjører sin egen stil. Har du vært innom stedet, så vet du garantert hvem vi tenker på. Navnet hans er Ole Kristian Martinsen, og stilen han følger er pur rockabilly. 

Med sin velfriserte 50-talls frisyre, som ofte er akkompagnert av et dertil hørende stilfullt antrekk, både ønsker han velkommen og tar godt vare på alle kundene som kommer innom barbershopen. 

– Det høres ut som en grei beskrivelse av meg det, smiler hovedpersonen før han fortsetter. – Jeg er jo umåtelig glad i folk, og derfor faller det jo helt naturlig for meg å ta godt vare på alle kundene, uttaler han.

Nye utfordringer

Gledessprederen har jobbet hos Grand Barber siden januar i 2019. Her har han utført diverse småoppdrag i tillegg til å ta vare på kundene mens de venter på time. Nå føler han seg imidlertid klar for å ta neste steg.

– Etter å ha jobbet tett på gutta her i flere år nå, så har lysten på å lære meg mer om frisørfaget kom nærmere. Derfor gleder jeg meg veldig til å starte opp med en utdanning innenfor frisørfaget. En drøm som nå går i oppfyllelse, smiler han.

All in

På motsatt side av bordet under praten med Ole Kristian sitter innehaver, Rijad Ademi. Han ser tydelig stolt ut når han hører sin nye frisørlærling prate. Ole Kristian er født med Williams’ syndrom og det krever at han trenger et tilpasset opplegg for å komme i mål. Det er Ademi klar på at de skal få til.

– Ole Kristian og jeg har pratet mye om veien videre. Det er vanskelig å ikke bli engasjert når man hører hvor giret han er. Det trigger meg også. Målet vi har satt sammen med opplæringskontoret for han er at han skal ende opp med et kompetansebrev for herrefrisørfaget. Dette vil kreve tett oppfølging over flere år, men det er både jeg og de andre ansatte mer enn klare for, forteller han.

Skjeggmann

Selv om hovedfokuset fremover blir herreklipp, så har Ole Kristian en drøm om at jobben på sikt også vil inkludere klipp og stell av skjegg. Selv har han et velstelt skjegg. Selvfølgelig i Rockabilly-stil.

– Det hører med det vet du, forklarer han. – Jeg har hatt en fascinasjon for skjegg siden jeg kom inn i dette miljøet i 18 års-alderen. Interessen ble jo ikke mindre etter at jeg begynte å jobbe her. Nå har jeg det jo som plommen i egget. Kan jo stelle og sveise både hår og skjegg nærmest daglig. Det er jo helt topp, smiler han.

Lekfull tone

Det er tydelig at alle gutta hos Grand Barber på Høyda nå gleder seg til at Ole Kristian skal starte opp en karriere med kam og saks. Hans engasjement og gode humør har virkelig satt en standard for hvordan de ønsker å ha det på jobb. Fleipen sitter løst mellom de og innehaver, Rijad Ademi spøker med at de må ta godt vare på Ole i og med at han tilhører en minoritet.

– Ole er jo den eneste etnisk norske som jobber her, ler Ademi. – Det er klart at vi må stelle godt med vår ferskeste lærling, smiler eieren før han legger til. – Fleip til side. Det er flott at han nå ønsker å tøye grenser for å utøke sin kunnskap om faget vårt. Vi vet han vil gi alt og at han til slutt vil lykkes. Ole gir aldri opp når han først har bestemt seg for noe. Slik er bare Ole, avrunder Ademi.

Av Petter Andresen

Related posts

Stolt lærekandidat hos Delete IT har bestått kompetanseprøve

mortensen

Fosterhjem ønskes

mortensen

PS Press Reklame på jakt etter en erfaren montør

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy