Image default
Trening

Stor interesse for årets squashliga

Hos Spenst Moss på Høyda har ivrige squashentusiaster for lengst startet høstjakta. Da snakker vi om jakta på poengene. De som til slutt kan føre deg helt øverst på tronen som byens beste spiller.

Det er ikke bare jula som varer helt til påske. Det gjør også squashligaen. Hos Spenst Moss på Høyda var det nok mange spillere som var litt ekstra spente når sesongens første puljespill ble dratt i gang for cirka tre uker siden. I og med at senteret var stengt ned fra mars og frem til midten av juni, så har nok flere av deltagerne kommet senere i gang med forberedelsene til årets liga enn hva de skulle ønsket. Selv om toppnivået kanskje ikke var inne hos flertallet under åpningsrunden, så var det imidlertid ingenting å utsette på innsatsen. En av de som virkelig tok ut alt i jakten på poengene på premieredagen var daglig leder for Spenst Moss, Thomas Solberg.

– Dette var tøffe tak, men jeg kom meg gjennom de første kampene på en grei måte. Nå gjelder det bare å holde koken oppe, smiler han mens svetten sildrer nedover ansiktet.

Perfekt antall
I år er det totalt 24 spillere som har meldt seg på i ligaspillet. Det synes Solberg er mer enn godkjent.

– Etter at vi gikk bort fra seriespill for lag og over til individuell konkurranse, så har vi på det meste vært rundt 30 spillere påmeldt. Med tanke på den høyst spesielle perioden vi nå har vært inne i så skal vi si oss godt fornøyde med at så mange har meldt seg på. I og med at vi spiller puljespill med tre spillere i hver pulje så er jo også antallet påmeldte helt perfekt, svarer han.

Sikter mot toppen
Det er på onsdager at squashentusiastene møtes for å gjøre opp om poengene. To kamper hver kveld som ender med at den som vinner puljen rykker opp et nivå. Den som kommer sist går motsatt vei. På denne måten vil til slutt kunne kåre en verdig vinner. En av de som håper å kunne blande seg inn helt der oppe i toppsjiktet er sjefen sjøl.

– Jeg jakter en topplassering. Selv om jeg starter opp i pulje seks av åtte, så er ambisjonene helt klart å kjempe meg opp i toppen på sikt. Hvis jeg først kommer dit, så lover jeg å klore meg fast, ler Solberg.

Girlpower
Blant de 24 spillerne som skal gjøre opp om tittelen som byens beste squashspiller er det 22 gutter og to jenter. En av disse er 18 år gamle Hedda Groven Hissingby. Den tidligere fotballspilleren tapte begge sine kamper i åpningsrunden uten at det gikk nevneverdig ut over humøret.

– For meg handler dette først og fremst om å få et godt treningsutbytte, men det er også deilig å få kjenne litt på konkurransenervene igjen. Jeg har ikke akkurat satt meg noen spesifikke mål for årets ligaspill, men da hadde jo vært gøy å vinne noen kamper da. I hvert fall noen sett, smiler hun.

Har et ess i ermet 
Som en av to jenter sier det jo seg selv at Hedda pent må venne seg til å kjempe mot gutta. Det har hun imidlertid ingenting imot.

– Det spiller ingen rolle. Det er klart at de slår jo mye hardere enn meg, men det kan jeg til dels kompensere ved å være flink til å plassere meg riktig. Min fordel i forhold til en god del av gutta er nok at jeg er vesentlig hurtigere enn de. Det må jeg forsøke å utnytte til fulle, uttaler hun.

Følger boka
Selv om reglene for squash er de samme som de alltid har vært, så har nok gjennomføringen av selve kampene så langt i squashligaen vært litt annerledes enn man er vant med. I tillegg til spillets regler må jo også deltakerne følge gjeldende smittvernsregler.

– Selv om alle som deltar selvfølgelig kjemper innbitt for å vinne hver kamp, så vet de samtidig at det er en høyst spesiell situasjon som vi nå står midt oppe i. Det er et ekstra sett med regler som vi må forholde oss til. Jeg tror nok at terskelen for blant annet å rope «lett» er langt lavere nå enn hva den normalt er. Ut fra det jeg har sett av kamper så langt, så synes jeg at spillerne har opptrådt svært eksemplarisk. Det meste føles faktisk ganske så normalt rent bortsett fra det å takke hverandre for kampen etter kampslutt. Håndhilsning er satt på vent, nå er det albuhilsning som gjelder, avrunder daglig leder Thomas Solberg. 

Tekst: Petter Andresen – Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Moss Idrettslag er hoppende glade for sitt nye vintertilbud

mortensen

Acitc Treningssenter med ny mobilApp Actic Anyhwere

mortensen

Inntar syklistenes mekka

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy