Image default
Trening

Spenst Moss: Kom i form til sommeren

Det er viktig å opprettholde treningen også på sommeren, og husk at litt trening er bedre enn ingenting. Spørsmålet for mange er ikke bare hva man ønsker å oppnå innen sommeren, men også hvordan man skal klare å nå disse målene. Som en hovedregel må jeg jo få si at man trener for å bli sitt beste jeg, sier daglig leder på SPENST, Thomas Solberg.

Har du utsatt treningen og oppdaget at sommeren kommer lovlig fort? Fortvil ikke! Det er fortsatt tid til å gjøre mye godt arbeid for helsen.

– Vi har et godt og variert utvalg av gruppetimer, nå har vi 80 gruppetimer i uka frem til juli. I juli måned når det er fellesferie, har vi 60 timer. Vi kjører såpass mange timer fordi vi vet det kommer folk, sier Thomas. Det er en kabal som skal gå opp i forhold til ferieavvikling, og vi må dra ned timeantallet noe, sammenliknet med ellers i året. Jevnt over vil jeg si medlemmene våre er flinke til å opprettholde treningen, også på sommeren. Vi merker pågang på senteret nå, men slik er det i grunn hvert år, sier han.

Det er fint å holde formen ved like gjennom sommeren, så slipper man en oppkjøringsperiode til høsten igjen. Legger man et godt grunnlag nå, kan man flyte litt på det, og fint redusere treningen noe, sier han. Det er ikke nødvendigvis snakk om råkjør, og det viktigste er at hver enkelt setter seg individuelle mål og tilpasser treningen der etter.

Sommerkonkurranse pågår
– Vi har nå en konkurranse for medlemmene våre hvor målet er 32 treninger før 22.august, det vil si et par treninger i uka, og hver enkelt får et klistremerke på tavla ved navnet sitt for hver gjennomførte trening. Det blir synlig etterhvert, og viser seg å være motiverende, sier han. Det er fine premier, en sykkel som hovedpremie, i tillegg til pulsklokker og andre overraskelser, sier han.

Væravhengig

Det er gjerne slik at den norske sommeren kan være nokså varierende værmessig, plutselig kan det bli en kald sommer, selv om vi selvfølgelig ikke håper på det. Erfaringsmessig ser vi at mange velger å trene innendørs hvis været er dårlig, og vi merker da pågang. Og motsatt; er det veldig varmt ute, trekker folk inn, vi prøver å ha det godt og kjølig på senteret, sier han.

Trofaste medlemmer
Spenst har alltid hatt mange faste medlemmer og det er vi selvsagt fornøyde med. Senteret lever på en måte to forskjellige liv, på dagtid og på ettermiddag-og kveld. Ca. 25% av medlemmene våre trener på dagtid, og vi ser at flere og flere benytter seg av senteret på morgenen og frem til lunsj. Mange har fleksible arbeidsordninger, turnusjobbing og avspaseringer, og synes det er behagelig å komme når det er forholdsvis rolig her, et godt utvalg av timer, og bra med personell. Seniorgruppen er også godt representert på formiddagstimene, sier Thomas.

Tekst: Kristin Gudbrandsen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Unionsrittet – Den ultimate sykkelopplevelsen

mortensen

Sport 1 setter sikkerheten i høysetet – Slår et slag for pigger og refleks

mortensen

Endelig tilbake til normalen

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy