Image default
Trening

Endelig tilbake til normalen

Etter et par sesonger med store utfordringer på grunn av pandemien kan endelig arrangørene av Mossekarusellen ønske velkommen til full pakke. Den inkluderer en ny attraksjon.

Vi møter en mildt sagt entusiastisk og forventningsfull gruppe av medlemmer i arrangørstaben til Mossekarusellen på Carlberg Gaard i slutten av april. De har vært i gang med planleggingen en god stund allerede. Nå ser de virkelig frem til å kunne invitere til alle de fire løpene som i en normal løpssesong utgjør Mossekarusellen.

– Dette har vi sett frem imot siden 2019. Det var siste gang vi fikk muligheten til å arrangere under vanlige forhold. Vi håper at alle som normalt sett har deltatt på de ulike løpene også gleder seg til at vi nå kommer skikkelig i gang igjen og at påmeldingen til de ulike mosjonsløpene vil gjenspeile dette, uttaler leder, Elin Måleng Tingstad.

Spent på deltagelsen

Da denne utgaven av Høyda-avisa gikk i trykken var allerede det første av årets fire løp gjennomført. Albyløpet åpner alltid karusellsesongen, og pleier normalt sett å samle godt over 500 deltagere. Det samme håper Tingstad at Ekholtløpet, som er neste løp på kalenderen også vil gjøre.

– Det er jo under en måned mellom Albyløpet og Ekholtløpet så vi må jo bare krysse fingrene for at alle løpsglade mossinger fikk mersmak etter åpningsløpet. Vi pleier å ligge på rundt 450 løpere i alle aldre også her på Ekholt, så det satser vi på at også blir tilfelle i år. Denne gangen blir jo Ekholtløpet gjennomført med en litt ny vri og det blir jo spennende, uttaler Tingstad.

Trollstigen II

Vi skjønner godt at både Elin Måleng Tingstad og de andre som er til stede fra arrangørstaben har litt sommerfugler i magen der vi står på den nye broen som er bygget i forbindelse med jernbaneutbyggingen ved Carlberg Gaard. Den er både lang, bratt og full av krappe svinger. En real utfordring for å si det mildt hvis man kommer i stor fart, og enda verre dersom det skulle bli regnvær. Da vil den bli glatt i tillegg.

– Det er klart at vi er spente i forhold til å ta i bruk denne broløsningen, men samtidig så føler jeg at vi har forberedt oss godt. Her kommer det til å stå mange fra arrangørstaben som får som oppgave å lose løperne trygt ned på bakkenivå. Det sier seg selv at farten må ned når man ser hvilken utfordring som venter. Det tror vi at også de mest aktive av løperne våre vil ta hensyn til. I tilfelle uhellet skulle være ute så har vi helsepersonell til stede her som vil bistå. 

Vi har selvfølgelig litt sommerfugler i magen i forhold til denne brua, men ikke mer enn at vi føler oss trygge på at vi skal klare å håndtere dette på en god måte, svarer Måleng Tingstad og får samtidig et bekreftende nikk fra de andre.

Sultne på gode øyeblikk

I år er det den 44. utgaven av Mossekarusellen som blir arrangert. Foruten Albyløpet og Ekholtløpet venter også Kambomila og Årefjorden rundt. Totalt er det 25 ildsjeler med i arrangementskomiteen og leder, Elin Måleng Tingstad og de andre håper at noen år med pandemi skal føre til at enda flere enn normalt har fått tilbake lysten på å delta under sesongens ulike mosjonsløp.

– Vi er jo spente på hvordan tiden med korona og amputerte utgaver av Mossekarusellen vil slå ut i forhold til påmeldingen i 2022, men vi velger å tro at folk nå er sultne på å oppleve gode øyeblikk sammen igjen, også med løpeskoene på, smiler Eling Tingstad Måleng.

Related posts

I full trening helt frem til fødselen

mortensen

Toppform Fitness utvider med hele 1000 kvadratmeter

mortensen

Miin helse

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy