Image default
Nytt på Høyda

RapidAthene: Pangsuksess for leksehjelp med noe attåt

To ganger i uken samles flere av Rapid Athenes unge spillere seg på klubbhuset rett etter skoletid. Da er det lekser som gjelder. Først lekser, så varm mat og deretter rett på trening.

Det er tirsdag ettermiddag på Rapid Athenes klubbhus på Melløs stadion. Straks man kommer på innsiden av døren får man følelsen av å ha gått inn i et klasserom. Ved bordene sitter jenter i ulik aldre i dyp konsentrasjon med hver sin iPad. Man skulle kanskje tro at det var ulike sosiale medier som de var opptatte av, men så er ikke tilfelle. Her er det lekser som det handler om. Lekser og varm mat. 

Populær aktivitet
Det er nå to år siden den lokale jente og damefotballklubben startet opp sitt tilbud om leksehjelp før trening. Det første året var det i snitt 15-16 jenter som jevnlig kom innom, men i år har det tatt seg opp ytterligere. Klubben har til og med blitt nødt til å utvide til to dager i uken. Linda Wensell er både initiativtager for leksehjelpaktiviteten, samt styreleder i klubben. Hun mener at klubben har truffet godt med sitt tilbud.

– Vi er fornøyde vi og det er også spillerne som benytter seg av tilbudet og deres foreldre. Alle som har barn vet hvor hektisk det er rett etter arbeidstid hvor ungene ofte skal tidlig i gang med ulike aktiviteter. Nå får de voksne et lite pusterom to ganger i uken hvor vi bistår med leksehjelp i tillegg til at vi sørger for et godt næringsrikt måltid før trening, forklarer hun.

Bruker mobilen
Takket være solid støtte fra flere samarbeidspartnere kan Rapid Athene tilby leksehjelp med varm mat helt kostnadsfritt til sine spillere. Det eneste de må gjøre er å melde seg på.

– Det er ene og alene i forhold til maten. Vi har jo flinke hjelpere på kjøkkenet som disker opp mot næringsrik og god mat hver gang, men de er jo helt avhengige av å hvite hvor mange de skal lage mat til. Derfor benytter vi oss av en mobilapp til dette formålet og det fungerer helt fint, svarer Wensell.

Populært pauseinnslag
Selve måltidet som serveres underveis er selvfølgelig det store høydepunktet under seansen. Det hersker jo liten tvil om at en smakfull gryterett trumfer alle verdens hjemmelekser. Nå er det ikke slik at det kun går i gryteretter korrigerer klubbens leder.

– Gryteretter er bra, men i det store og hele fokuserer vi på mer næringsrik kost. Da gjerne avsluttet med en frukt. Å få en god porsjon middagsmat før trening er viktig i forhold til både konsentrasjon og innsats generelt. Nå vet jo alle foreldre som har jenter at de kan være nokså kresne i matveien og av den grunn lar vi de selvfølgelig ha en viss medbestemmelsesrett underveis, ler initiativtakeren.

Måtte legge om
Til tross for at koronaen satte en stopper for matserveringen i en periode så synes Linda Wensell at det nå er problemfritt å tilby mat. Noen endringer har de derimot måttet gjennomføre.

– Før pandemien slo til bestod måltidene våre av en buffet. Den modellen har vi for lengst kuttet ut. Nå lages det middag på kjøkkenet hvor jentene kommer frem en og en for å hente sin porsjon i serveringsluka. Det har fungert veldig bra, skryter hun.

Mer enn bare leksehjelp
Selv om praten selvfølgelig går livlig blant mange av jentene i løpet av tiden vi er til stede, så mener Linda Wensell at de aller fleste er disiplinerte i forhold til å få gjort unna leksene. Klubbens styreleder er stolt over tilbudet de har skapt og håper at aktiviteten med leksehjelp og varm mat vil vedvare i mange år fremover.

– Det faktum at vi har måttet utvide tilbudet til to dager i uken i år mot en dag i fjor sier jo sitt. Vi ser på jentene at de trives ved å være sammen selv om de er i ulike aldre, og ingenting er jo bedre enn det. Dette handler jo i stor grad om å skape et trygt og godt miljø for våre spillere og i den sammenheng er jeg lykkelig for at vi har vårt eget klubbhus. Vår egen lille hule som ukentlig fylles opp av ivrige jenter med fotballen som fellesnevner, avslutter hun.

Tekst: Petter Andresen – Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Bilbutikk1 Moss er topp-sertifisert: I bilbransjens eliteserie

mortensen

100 års erfaring innenfor bilsalg

mortensen

Leif Helge Kalvik: Kjøpte konkursbo i Horten

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy