Image default
Trening

Inntar syklistenes mekka

Mallorca innehar stort sett alt en syklist kan ønske seg. Flott natur, behagelig temperatur og endeløse mil med spennende sykkelveier. Det vet gjengen bak sykkelprosjektet «Veien til Mallorca» alt om. Snart setter de kursen mot den spanske ferieøya for sjette gang.

Etter en ufrivillig pause de siste to årene på grunn av pandemien, så forbereder nå en gruppe på cirka 30 syklister seg på å innlede årets utendørssesong på Mallorca. De er alle en del av prosjektet «Veien til Mallorca», som treningssenteret Fokus Trening på Bredsand står bak. Foran de ligger da en uke med daglige sykkelturer på øya som mange beskriver som sykkelentusiastenes mekka, og forberedelsene er allerede godt i gang.

– Vi er i rute for å si det slik. Selv om vi kun har fått gjennomført en fellessamling så langt på grunn av pandemien, så har deltagerne holdt seg i gang på egen hånd. Det ser bra ut, smiler daglig leder, Erik Holme på Fokus Trening. Han er ansvarlig for prosjektet «Veien til Mallorca» i sammen med Rune Holtze Jensen og Bjørn Bergenheim.

Bygger lagfølelse

Det var i 2016 at Fokus Trening og Bedre Hjerter startet prosjektet «Veien til Mallorca». Holme presiserer at nettopp veien mot selve målet har et sterkt fokus for de som arrangør.

– Ja, vi legger stor vekt på hvordan vi sammen kan skape den ultimate sykkelopplevelsen. For å nå dit må vi også rette søkelyset mot andre momenter enn alle timene som må til av trening. Vi må skape lagfølelsen. Fellesskapet er utrolig viktig for at opplevelsen skal bli så god som mulig. Alle har et ansvar for at «laget» skal få best mulig utbytte, forklarer han.

En real gulrot

I år er det den femte utgaven av «Veien til Mallorca» som blir arrangert. Seks av årets deltagere kan skilte med å ha vært med på samtlige turer. En av disse er Kai Nesselquist. Mossingen «klør i pedalen» etter å få satt kursen mot varmere strøk.

– Det er klart jeg gleder meg stort til dette. Turen til Mallorca gir en ekstra motivasjon når det gjelder å legge ned all treningen som gjøres gjennom vinterhalvåret. Det å kunne få oppleve en såpass tidlig sesongstart er jo en gulrot i seg selv, i tillegg til det sosiale selvfølgelig. Det er en bra gjeng å reise på sykkeltur med. Kan anbefales, smiler Nesselquist lurt.

Plass til alle

Det er ikke bare funksjonsfriske utøvere som setter seg på sykkelsetet når gjengen fra Moss inntar Mallorca den første uken i mai. Det gjør også tre syns- og hørselshemmede syklister. Slik har det vært siden starten.

– Dette prosjektet har alltid vært åpent for alle, og i år er det tre tandemsykler som skal benyttes. Samtlige ryttere og deres piloter har vært med oss tidligere og det gjør det selvfølgelig litt enklere, uttaler Holme som selv skal være en av pilotene.

– Har deltagerne med seg sine sykler eller leier dere lokalt?

– De som skal sykle tandem har med sine egne sykler. Det har også et fåtall andre, men de fleste velger å leie sykkel lokalt. Det har vært litt utfordrende i år på grunn av denne langvarige pandemien. Selskapene som driver med utleie, pleier normalt sett å selge sine sykler etter endt sesong, men og i og med at turistene har uteblitt nå i et par år så er det ikke like enkelt. Da er det godt å ha noen kontakter, uttaler Holme

Ikonisk fjelletappe i vente

Det er lagt opp til daglige turer under oppholdet på Mallorca. Samtlige etapper har en lengde på mellom 80 og 150 kilometer. Noen etapper foregår i lettere terreng, mens andre har kurs rett mot fjellene. Hvert år legges det opp til en kongeetappe, både på grunn av lengde og antall høydemeter. Den vil sannsynligvis som alle de foregående årene også i år inkludere klatringen fra Sa Calobra til Coll dels Reis. Det spesielle her er at man først må sykle utfor fra Coll dels Reis (nesten 10 km), ned et stort antall hårnålssvinger før man til slutt havner i den bittelille fiskerlandsbyen Sa Calobra. Den består kun av et lite fergeanløp, noen restauranter og en strand. Når man ankommer dit, snur man og sykler samme vei opp igjen. En magisk tur ifølge Holme.

– Helt klart. Det er ikke uten grunn at det registreres flere tusen syklister her hver dag i store deler av sesongen. Den spektakulære naturen på begge sider av veien, og alle hårnålssvingene som til slutt tar deg til den lille fiskerlandsbyen gjør opplevelsen svært spesiell. Rett og slett magisk, som det meste av Mallorca, uttaler han.

Før Erik Holme og de andre sykkelentusiastene får anledning til å pakke ned både sykkelbekledning og badebukse i kofferten, så gjenstår det fortsatt et godt stykke arbeid. Motivasjonsproblemer er neppe et tema så lenge man vet hva som venter en om noen måneder. Da er det bare å gi gass. Først innendørs og deretter ute på landeveien.  Det er dette som kalles «Veien til Mallorca».

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Acitc Treningssenter med ny mobilApp Actic Anyhwere

mortensen

Spenst Moss: – Skal bli godt å kunne åpne dørene igjen

mortensen

Toppform Fitness – Slår et slag for matgleden

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy