Image default
Helse & Velvære

Rosa sløyfeaksjonen 2020: Nå er vi klare for å sette farge på byen

Brystkreftforeningen Moss deltar som vanlig i Rosa Sløyfeaksjon med mål om å samle inn mest mulig til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling.  Dette opptar i stor grad pasienter med brystkreft, fordi de ønsker å få mer presis behandling og forhåpentligvis unngå unødvendige bivirkninger og senskader.

Målrettet behandling vil i de fleste tilfeller gi langt færre bivirkninger enn standard cellegiftbehandling.  Dette er viktig for denne pasientgruppen blant annet når det gjelder livskvalitet og senskader.  Målrettet behandling gjelder både for de som har metastatisk sykdom og mottar livsforlengende behandling, og for de som mottar kurativ behandling for sin brystkreftsykdom.  

Persontilpasset behandling er ikke en liste med legemidler, men en strategi for å sørge for at hver enkelt får best mulig behandling.  Den kan inkludere en kombinasjon eller et utvalg av kirurgi, stråling, cellegift, målrettede legemidler eller immunterapi.  Noen kan også få tilbud om deltagelse i kliniske studier.

For å sette fokus på aksjonen vil Brystkreftforeningen Moss pynte byen rosa.

Du vil se statuer med rosa sløyfer,  og landemerker blir opplyst med rosa lys. Pga korona-situasjonen vil du ikke finne oss på stands dette året.  Årets Rosa sløyfepin kan kjøpes hos våre aktive medlemmer, som har poser med nydelige pins hjemme, eller ta kontakt med en i styret.

I tillegg må vi reklamere for vårt store strikkelotteri som har enda flere flotte strikkegevinster dette året.  Både til små og store, damer og herrer har våre flinke strikkedamer produsert flere flotte gensere, jakker og barneklær.  Lodd vil bli solgt via loddebøker privat eller på Strikk Jeløy, eller du kan følge med på vår åpne FaceBook side «Brystkreftforeningen avd Moss» hvor vi vil legge ut bilder og informasjon om loddsalg.

Du kan også kontakte oss på mail:  brystkreftforeningen.moss@outlook.com.  Loddsalget vil starte 1. oktober og avsluttes 28. oktober.

Lokalforeningens oppgave er å arrangere møter for sine medlemmer, både temamøter og sosialt samvær.  Er du operert, eller trenger du noen å snakke med.; Kontakt oss.  Vi har likepersoner du kan snakke med.

Lokalforeningen har pga korona-situasjonen avlyst alle møter, teaterturer, sommerturer m.m.  Vårt tilbud til medlemmene har vært å delta på gåturer i skog og mark eller rundt i nærområdet.  Dette tiltaket har vært veldig populært.  Vi følger smittevernreglene, holder avstand og kan samtidig få den gode samtalen og nærheten som er viktig i denne tiden hvor mange føler behov for noen å snakke med.

Årets Rosa Sløyfeløp blir i år et virtuelt løp.  

Related posts

Hairmania frisørsalong: Hårgale jenter!

mortensen

Terapeutene på Øreåsen Bytter navn til Skjønnhet og velværestudio

mortensen

Ny gestaltterapeut tilbyr utendørs samtaleterapi

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy