Image default
Nytt på Høyda Trening

Spenst Moss: – Skal bli godt å kunne åpne dørene igjen

Etter tre måneder med stengte dører er det endelig tid for treningssentrene å vende tilbake til hverdagen. Det får tommel opp fra daglig leder Thomas Solberg hos Spenst Moss og helt sikkert alle de andre aktørene på Høyda.

12. mars i år fikk blant annet treningssentrene Actic Norge, Spenst Moss, Toppform Fitness, Crossfit Moss og Fokus Trening, som alle holder til i Høyda-området beskjed om å stenge dørene inntil videre på grunn av den pågående pandemien. Nå har de endelig fått en dato for gjenåpning. Daglig leder Thomas Solberg hos Spenst Moss synes det har vært en rar tid.

– Det har vært veldig rart. For oss som er vant til kun å være stengt på 17. mai, så har det jo vært en høyst spesiell tid. Vi har jo i tillegg vært permitterte hele gjengen og det er jo heller ikke noe vi har vært med på tidligere. Nå skal det bli godt å komme i gang, forklarer han.

Har holdt seg på den sikre siden
Etter hvert som at regelverket for hvor mange som har lov til å være sammen ble myknet opp, så har også aktivitetsnivået på sentrene tatt seg opp. Da snakker vi kun om aktiviteter som lar seg gjøre å gjennomføres utendørs. For Spenst Moss har dette for det meste dreid seg om spinning-timer.

– Det er klart at det var litt knotete å ha timer for fem og fem utøvere, men etter hvert som at dette antallet ble utvidet har det gått seg til. Nå har vi jo muligheten til å ha inntil 50 mennesker i gang med egen smittevernsansvarlig på plass og da begynner det å hjelpe. For vår del har vi valgt å forholde oss til maksimalt 40 personer pr. økt for å sikre at alle våre deltagere skal føle seg godt ivaretatt. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og hadde det vært opp til enkelte av deltagerne så hadde de nok sett at vi fortsatte med dette tilbudet utendørs også fremover, smiler Solberg.

Plass nok
God plass mellom utøverne er noe Spenst Moss også vil sette i høysetet når treningen innendørs nå starter opp. Dette gjør de blant annet ved å «krysse ut» apparater der avstanden ikke er opp mot to meter. Helt uproblematisk, forklarer Solberg.

– Vi har såpass mange apparater å velge mellom i utgangspunktet at selv om noen nå blir indisponible så er det nok å velge blant. Vi føler oss veldig trygge på at vi skal klare å overholde smittevernreglene på en god måte i og med at vi disponerer såpass store lokaler. Her hos oss er det hele 10 soner som man kan fordele seg på, så det er god plass til mange av gangen. 

Har benyttet tiden godt
Nå som medlemmene har vært fraværende, så har dere kanskje fått tid til å pusle med litt forfallent arbeide. Man blir vel aldri helt arbeidsledig på et såpass stort senter selv uten kunder?

– Det er alltid noe å gjøre for å si det slik. De siste ukene har vi fått gjort ferdig litt småtteri som stod igjen etter renoveringen i fjor. Vi har blant annet fått malt noen vegger og flyttet noen vegger. I tillegg har vi fått bygget en ny badstue. Vi har rett og slett fått ferdigstilt slike jobber som det er vanskelig å få gjort når medlemmene er på trening, uttaler Solberg.

Vil medlemmene merke store forandringer når de nå vender tilbake fra 15. juni?
– Nei, det vil de ikke. Det aller meste vil være som normalt, men selvfølgelig tilpasset det smittevernsreglement som gjelder. Enkelte gruppetimer som vanskelig lar seg gjennomføre nå vil i stedet bli erstattet av timer hvor vi har fokus på belastning ved bruk av egen kroppsvekt. I tillegg vil vi holde aktivitetsparken stengt inntil videre, svarer Thomas Solberg.

Føler du at smittevernreglene gjør det vanskelig for dere å kunne starte opp igjen på en måte som er tilfredsstillende både for dere som drivere og for deres medlemmer?
– På ingen måte. Vi er så giret på å komme i gang igjen, og det samme er nok også flertallet av våre medlemmer. Nå har det vært så stort fokus på ulike smittevernstiltak i såpass lang tid at dette er nok noe som alle har laget seg gode rutiner i forhold til. Denne utfordringen tar vi på strak arm, svarer Thomas Solberg hos Spenst Moss.

Av Petter Andresen

Related posts

Nye Mosses er tilbake på plass

mortensen

Spenst Moss: Kom i form til sommeren

mortensen

Leif Helge Kalvik: Kjøpte konkursbo i Horten

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy