Image default
Trening

Toppform tenker bare fremover

Helt siden Toppform Fitness åpnet dørene på Høyda for snart fem år siden, har treningssenteret hatt sterk vekst både i kvadratmeter og antall medlemmer. Nå er en ny del av senteret pusset opp til glede for alle medlemmene.

Etter en tøff tid med pandemi, er Toppform tilbake med over 3000 medlemmer og 16 000 treningsbesøk i måneden. Og som vanlig har ikke eier og daglig leder, Ketil Hegdalsaunet, ligget på latsiden. En av sonene i den 2800 kvm store treningsparken er nå pusset opp med et splitter nytt gulv som luner atmosfæren, nye apparater og en layout som gir enda bedre romfølelse.

– Vi ønsker alltid å gi tilbake til våre medlemmer. Vi har hele tiden ekspandert og investert i utstyr og anlegg. Det er vår måte å si takk til medlemmene på, forteller Hegdalsaunet.

Imot gratis trening
Etter en tøff tid i treningsbransjen, er det mange som prøver å lokke kunder med gratis trening, noe Hegdalsaunet mener er uetisk.

– Jeg er sterkt imot at man prøver å overgå hverandre med å tilby gratis trening. Det er på høy tid at man retter ryggen og er stolt av det produktet man leverer, og tør å ta betalt. 

I hvert fall med tanke på den tiden vi har vært igjennom, hvor de eksisterende medlemmene har støttet oss. Da er det urettferdig at nye medlemmer skal få gratis trening, forklarer Hegdalsaunet engasjert. 

– Vi tilbyr heller en kjempe lukrativ pris og et flott anlegg med kvalitets utstyr til både eksisterende og nye medlemmer, fortsetter han.

Jubileum i november
I slutten av november fyller Toppform fem år. Dagen skal markeres på senteret med kake og andre hyggelig ting for medlemmene. I løpet av få år har treningssenteret hatt kraftig vekst og kan nå skilte med flest medlemmer i Moss. 

I tillegg har de 42 ansatte, deriblant åtte personlige trenere, et stort antall gruppeinstruktører og en ernærings rådgiver. De har sett en økende trend innen bruk av personlige trenere de siste årene, og på Toppform tilbys dette både i form av en-til-en-timer og gruppetimer med inntil åtte personer.

Drømmen ble til virkelighet
Hegdalsaunet forteller at han alltid har hatt en drøm om å drive et eget treningssenter og mener det har vært en skjult gründer i ham fra barndommen av. 

– Jeg har alltid likt å ta litt sjanser, og i 2010 gikk jeg inn i trenings bransjen da jeg fikk tilbud om å kjøpe senteret. Den gang var det en del av Family Sports Club-kjeden. Jeg gjorde det om til Toppform Fitness og gikk ut av kjeden for å starte for meg selv. Jeg tenkte meg godt om før jeg gjorde det, og grublet mye på at jeg kom til å være alene uten en støttespiller i ryggen eller noen å lene seg på. Men jeg har veldig god støtte i kona mi, Tove, som driver sammen med meg. Det er også god støtte i staben på sentret. Det er mange som har vært med på å skape Toppform, forteller han.

Oppskriften på suksess
Treningsbransjen er knalltøff med mange om beinet. For å være fremgangsrik, spesielt som selvstendig aktør, mener Hegdalsaunet det er viktig med en god porsjon ydmykhet, samtidig som man må tørre å stikke seg fram. Godt humør og et glimt i øyet er også godt å ha, noe medlemmene på senteret opplever når de stikker innom for å trene. For Ketil og Tove Hegdalsaunet er det svært viktig å være tilstede for medlemmene sine.

Mandag
Mandager viser seg å være den mest poplære treningsdagen hos Toppform. Jevnt fordelt over uka er det derimot flere tusen medlemmer som stikker innom for å holde seg i form. Hegdalsaunet trener selv hver dag på senteret med en økt på ettermiddagen. Det går i vekter og løping. Han mener trening er noe som kommer til å følge ham resten av livet, en lidenskap som er godt for både kroppen og hodet.

Gjerne Arnold
På spørsmål om hvilken verdensberømt kjendis han gjerne skulle hatt besøk av på senteret, svarer han Arnold Schwarzenegger. 

– Vi har et par bilder av Arnold på senteret, så et besøk av ham hadde vært fett. Han er jo et ikon i treningsverdenen, så han hadde vi tatt imot med åpne armer, ler Hegdalsaunet avslutningsvis.

Tekst og foto:
Ellen-Marie Kristiansen

Related posts

Miin helse

mortensen

Gratis innebandyskole i vinterferien 2016

mortensen

Pangstart for «nye» Actic Moss

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy