Image default
Høyda

Thu og Johansen AS: En håndverksbedrift med lange tradisjoner

Tre velkjente håndverksbedrifter i Moss opp gjennom tiden ligger til grunn for et driftig firma i Calbergveien. 

Velkjente malermester S. A. Christiansen som siden ble til Malermester Erling Andersen, som etter noen år ble slått sammen med de driftige gutta i Hansen og Stenberg AS. Halvard Hansen og Per H. Stenberg hadde mange flinke fagfolk i staben, og da de bestemte seg for å trappe litt ned, steppet noen av de ansatte opp og dannet Thu og Johansen AS.

Thu og Johansen As ble stiftet formelt i 2006 av Dag Thu og Petter Johansen som begge var ansatt hos Hansen og Stenberg. De har fortsatt den forsiktige ekspansjonen og har i dag rundt 15 ansatte fagarbeidere i flere fagområder innenfor bygningsfagene. 

Travle dager
Vi avtalte møte med den faglige lederen Dag Thu og så da for oss en rolig samtale i det fine været. Nei da, han gikk med telefonen på øret, snakket litt med oss og plukket varer i butikken som han skulle levere på et bygg hvor gulvleggeren sto og ventet. 

Hverdagen er temmelig hektisk innrømmer Thu og ler mens han forklarer en kunde at han var opptatt i telefonen da hun ringte – derfor hadde han ikke svart på hennes anrop. Jeg forsøker alltid å ringe tilbake – forklarer han, men noen ganger er det nesten umulig. Da blir det dagen etter, eller dagen etter der igjen. Dessverre er det da ofte litt i seneste laget for de spørsmålene kundene måtte ha. Det er aldri kjedelig på jobb – smiler Thu og svarer på nok en telefon.

Stor kundemasse
Mange av våre kunder er bedrifter og entreprenører – sier Thu litt alvorlig. Men, vi skal ikke glemme alle de som er glade i å pusse opp og ikke minst alle kundene som et borettslag representerer. Vi har tatt ansvar for disse, og har avtaler med de fleste borettslagene i omegnen om faste rabatter innenfor de varegrupper vi har. Med anerkjente leverandører dekker vi de fleste områder innenfor maling, beis og belegg. Fliser og legging av fliser er selvfølgelig også med i vårt allsidige repertoar med dyktige fagarbeidere som innehar alle de sertifikater for våtrom som kreves.

Tar opplæring seriøst
Thu og Johansen AS har 1 til 2 lærlinger til enhver tid. Disse har kontrakt til de har avlagt fagprøven, Hvis behovet er til stede kan de bli tilbudt fast jobb. Ofte blir de tilbudt jobb i andre bedrifter, noe som gir plass til nye lærlinger. Det er viktig å holde kontinuitet i fagarbeider miljøet innenfor maler -og gulvlegger yrket forteller Thu med et alvorlig utrykk. Opplæring er viktig for oss, og vi tar dette meget seriøst – legger han til.

Jan i butikken
Mellom hyllene i butikken er det Jan som regjerer. Han har den egenskapen at han kan hjelpe tre til fire kunder på en gang – smiler Dag Thu og kaster et blikk i retning Jan Kruminz som legger frem et fargekart til en dame som skal male soverommet, mens han tar betalt av en kunde som venter på malingen som nettopp er blandet og står i ristemaskinen. Ingenting får den mannen ut av fatning smiler Thu – og ler mot mannen bak disken som skjønner at vi snakker om ham.

Et godt arbeidsmiljø er viktig i alle bedrifter. Hos Thu og Johansen AS er det ingen tvil om at her sitter smilet løst. Det er selvfølgelig ingen krav om godt humør – sier malermesteren (som egentlig er tømrer) med et smil, men det er enighet om at alt blir lettere med et smil om munnen.

Godt humør, god kaffe og konkurransedyktige kvalitetsvarer er sammen med dyktigfagfolk – en meget god oppskrift på et godt resultat. Er nok ikke feil å stikke innom denne butikken når det er tid for fornying. 

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Suksess med «unormale priser»

mortensen

SpareBank 1 innvier signalbygget. – Velkommen til åpent hus

mortensen

HØYDA AVISEN LEGGES NED!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy