Image default
Trening

Fra Varnaveien og til Champs-Élysées

Det som startet som en fleip mellom to arbeidskollegaer skulle til slutt vise seg å bli en sykkelopplevelse utenom det vanlige. 

For litt over et år siden leste Morten Larsen hos Lexow Låsservice AS i Varnaveien om Team Rynkeby. Et veldedighetsprosjekt som kombinerer muligheten for å kunne sykle til Paris, samtidig som man støtter en viktig sak, nemlig forskning på kreft blant barn. Som en fleip lanserte han denne muligheten for kollega Ståle Woldsæter. 

– Vi hadde jo snakket om at vi måtte se å komme i gang med noe aktivitet begge to. Vi var rimelig slappe og trengte å ta oss et tak i nakken. Rett og slett komme i bedre form. At det skulle ende med at vi skulle sykle helt til Paris var vel kanskje ikke helt det jeg så for meg når jeg la det frem for Ståle, ler Larsen.

Galskap

Da påmeldingsfristen gikk ut 1. september i 2021 var de to gutta blant de ca. 40 navnene som stod oppført på listen til Team Rynkeby Østfold. To godt voksne mannfolk, som omtrent ikke hadde sittet på et sykkelsete siden barndommen, skulle nå ta fatt på et treningsopplegg som til slutt skulle ta de helt til Paris. På grensen til galskap, humrer Woldsæter.

– Vi hadde jo et elendig utgangspunkt. Begge var i dårlig form og ingen av oss hadde syklet på svært mange år. Så meldte vi oss på dette. Som sagt, så gjort. Da var det bare å brette opp ermene. Jeg hadde vel i min villeste fantasi ikke drømt om at jeg noen gang skulle eie en sykkelrulle, men plutselig gjorde jeg det, og den ble flittig brukt også, smiler han.

En prøvelse

Fra oppstarten i slutten av november i 2021, og frem til fellestreningen ute startet i mai året etter nedla både Larsen og Woldsæter utallige treningstimer, både på spinningsykkelen og på sykkelrulla. De møtte på samtlige fellestreninger, men det var ikke alltid at gløden var like stor.

– Jeg skal innrømme at det var tider hvor jeg tenkte at dette var i overkant ambisiøst, men så var det gulroten som ventet i den andre enden da. Jeg er glad for at både Ståle og jeg bet tennene sammen. Det vi fikk være en del av var rett og slett bare magisk, forklarer Larsen.

Et stolt øyeblikk

Da Team Rynkeby gjorde seg klare for første etappe fredag 8. juli var det kun 20 syklister igjen på laget. To av disse var gutta fra Lexow i Varnaveien. Sykkeleventyret startet med et fellesarrangement i Oslo, hvor en gavesjekk på hele 9,5 millioner euro ble overlevert til Barnekreftforeningen og kreftforskning. Her var Lexow Låsservice AS blant sponsorene. Deretter var det bare å komme seg på sykkelen og ta fatt på en reise som skulle ta de helt til den franske hovedstaden i løpet av ni dager. En reise fylt med store opplevelser.

– Det er klart at det var stort å få være en del av dette. Med tanke på det utgangspunktet vi hadde da vi meldte oss på, så var det jo helt vilt. I løpet av de ni dagene på sykkelsetet, hvor vi syklet i snitt 150 kilometer hver dag, så var det selvfølgelig mange inntrykk som skulle tas inn og bearbeides. Et høydepunkt var selvfølgelig å få muligheten til å sykle opp Mur de Huy i Belgia, men for meg personlig var det nok selve starten i Oslo som gjorde størst inntrykk. De å sykle ut fra Oslo som en del av et sykkellag med de verdier som Team Rynkeby har var spesielt. Da følte jeg meg stolt, forteller Ståle Woldsæter.

Frir til mossingene

Man trenger ikke å lure på opplevelsen ga de to gutta mersmak. De har allerede meldt seg på til neste års tur. Nå håper de at flere mossinger ønsker å delta.

– Det hadde jo vært moro om det hadde meldt seg på noen fra andre bedrifter i Moss, eller enkeltstående som har lyst på en opplevelse utenom det vanlige. Vi er jo to levende bevis på at det lar seg gjøre selv om utgangspunktet er syltynt. Det faktum at man er flere om det gir økt motivasjon. Det er enklere å holde i gang hvis man vet at man har noen forpliktelser i forhold til de andre. For vår del har vi vel nesten ikke noe valg. Dette har blitt vår måte å holde oss i form på. Alternativet er å ese ut på ny igjen og det ønsker ingen av oss, forteller de to gutta som også hadde med seg damene på turen. De hadde sine oppgaver i serviceteamet.

Det er fortsatt mulig til å melde seg på!

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Kom i form på nyåret!

mortensen

Skryter av mottagelsen fra mossingene

mortensen

Miin helse

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy