Image default
Dyr Trening

Skryter av mottagelsen fra mossingene

Mor og datter pakket sakene, tok med seg hestene og reiste over fjorden. Dette skulle vise seg å være starten på et eventyrlig hesteliv på Noreødegården. – Det er så mye bra folk her i Moss!

Det sier Annemor Paulsen som sammen med datteren Liselotte Lefdal driver den populære rideskolen.

Annemor og Liselotte driver den populære rideskolen på Noreødegården. For 2 år siden flyttet de fra Tønsberg til Moss hvor alt var nytt for dem. Begge har lang erfaring med ridning og rideskole og nå skulle de satse her. Nå har de driftet rideskolen i Moss i 2 år, både med og uten koronapandemien på ryggen og sier at de føler seg veldig godt mottatt av mossingene.

I tiden som har gått har de utviklet rideskolen slik de ønsket. Nye og flere hester er innkjøpt, flere gode medarbeidere er med i teamet og mange rideskoleelever er det blitt, faktisk så mange at akkurat nå er det ventelister på rideskolen.  Noe de sier er uvant og veldig gøy.

Det flotte anlegget eies av Moss Kommune og Liselotte og Annemor drifter rideskoledelen. Gina Wiig drifter den andre delen som driver med oppstalling og rideundervisning for private aktører.

Hester på førsteklasse
Hestene kommer alltid i første rekke forteller Annemor, de må trives for å prestere overfor rideskoleelevene.  Det er gjort en del endringer og investeringer for at de skal ha det på topp. Blant annet er det investert i ny bunn på den store sprangbanen ute. Noe som ble helt nødvendig da man ble pålagt å drive utendørs en periode under koronapandemien. I den daglige driften er det viktig med faste rutiner og vaner samt at det er orden og struktur i det som blir gjort i stallen, alt dette gjør at hestene er trygge og snille og er komfortable med jobben sin som rideskolehester hver dag. 

Vi heier på hverandre
Alle som rir på rideskolen skal føle seg velkomne sier Liselotte.  

– Her skal det være et godt miljø for alle hesteinteresserte.  Man skal heie hverandre fram. Her er det elever som rir ukentlig fra 4 år og opp til langt over 60 år. Alle har en plass i stallen og miljøet. Noe av det viktigste er praten før og etter ridetimen. Her får man nye venner på tvers av alder. Det å henge i stallen skal være hyggelig for alle ler Liselotte og tenker på alle de hyggelige Mossingene som nettopp «henger» i stallen på Noreødegården.

Ridning er for alle
«Ridning er for alle», dette er mottoet til rideskolen.    For her er det alt fra nybegynnere, lett øvede og de mer erfarne rytterne som har ridd mer og ønsker å konkurrere. Rideskolen har egne stevner/konkurranser for de som rir i rideskolen. Og etter hvert når de er flinkere er det muligheter videre forteller Liselotte ivrig.

Ferd Cup
Isabelle Aleksandersen Davidsen (14), er en av jentene som har fulgt Liselotte og Annemor siden de kom til senteret. Til sammen har hun ridd i fire år, de to siste for jentene ved rideskolen.

Isabelle kvalifiserte seg til en plass på Ferd Cup, rideskolenens NM nå i august. Konkurransen består av to øvelser, en dressur og en sprang-del. Hun reiste til Drammen og konkurrerte i sin klasse i midten av august. En stor heiagjeng fra rideskolen i Moss hadde møtt opp for å heie på henne. Isabelle ga alt og red inn til klassens vinnerrunde.

– Jeg var litt nervøs da jeg red inn på banen til sprangrunden, men det gjorde godt å ha heiagjengen med jentene fra stallen der. Og ikke minst at treneren min Lise Lotte var der. Vi gjorde så godt vi kunne og det holdt helt inn. Det var kjempegøy!

– Jeg føler jeg har lært veldig mye av trenerene på rideskolen. De er utdannet ved Starum (Norsk hestesenter) og er veldig flinke. De kan det de snakker om og passer på at alt går trygt og riktig for seg, sier Isabelle.

Det er liten tvil om at den unge lovende rytteren trives godt på Noreødegården.
– Det gode miljøet mellom oss som er der, selv om vi er barn eller voksne og at de er så flinke til å lære bort, gjør at det er så supert å være der, avslutter den hestglade jenta.

Related posts

Toppform Fitness – Slår et slag for matgleden

mortensen

Kom i form på nyåret!

mortensen

Deltok i «VM i alt som er slitsomt»

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy