Image default
Trening

13 av 16 satte ny rekord i lokalt halvmaraton

Løp etter løp har blitt avlyst som følge av pandemien i år. Da tok to Ekholt-menn saken i egne hender og arrangerte et halvmaraton for kamerater. Og rekordene kom som perler på en snor. 

EKHOLT: Ekholt Closed ble arrangert for aller første gang 29. august. Mange skuelystne naboer tok turen bort til målområdet som var dekorert med målbanner og drikkestasjon og lurte på hva som skjedde innerst i den ellers stille Kvileveien. 

Det var imidlertid beboer Thor-Erik Claussen og løpekameraten Anders M. Pedersen som arrangerte årets første mosjonsløp for kameratene sine. 

– Vi måtte bare gjøre noe for å få testet formen vår. Vi har trent bra i hele år hele gjengen, og da må man faktisk ha startnummer på brystet for å finne ut hvor man står, forklarer Pedersen. 

Selv var han ute med skade og tok ansvar for å sekundere løperne og notere passeringstider.

Spent før start
Løpsnervene lå som en sky over startområdet i minuttene før kameratene ble sendt av gårde på de fire rundene rundt Ekholt. Folk trippet og snakket om forventingene sine. 

– Målet er personlig rekord og da må jeg ned mot 1:45, forteller Martin Sleipnes spent.

Nabo og mangeårig orienteringsløper i OK Moss, Thore Løken tok også turen bort i startområdet for å gi velmente råd før startskuddet gikk. 

Det brygget også opp til en tett kamp i teten mellom løpekameratene Joel Lund, Henrik Ljungberg og Marius Gjestrumbakken. 

– Vi skal prøve å komme oss under 1:24, så får vi se hvem som er sterkest til slutt, sier Lund og knyter skoene en ekstra gang.  

Rekord på rekord
Etter to runder av løpet var sekundant Pedersen en meget optimistisk mann. 
– Vi ligger an til veldig mange personlige rekorder, sier han entusiastisk med et stort glis. 

Og i mål slo altså spådommen til. Arrangørene tok imot løperne og gratulerte de med rekord på rekord. – Det er helt rått, roper Pedersen. Nå har 13 av 16 satt personlig rekord på halvmaraton.
– Dette skal vi gjøre igjen, følger Claussen opp. 

Nå lurer du sikkert på hvem som kom først i mål? Ved siste runding hadde Henrik Ljungberg gitt mange sekunder til tetduoen Gjestrumbakken og Lund. Etter en time og 23 minutter var det imidlertid Gjestrumbakken som først kom til syne i Kvileveien og krysset mållinjen fem sekunder før konkurrenten. Det hadde imidlertid kostet og begge måtte ha et lite minutt for seg selv før de fikk presset ut noen ord. 

– Du dro hele veien og jeg trodde ikke jeg hadde mer å gi, sier Gjestrumbakken og titter på kameraten. – Ja, du ble for sterk, svarer Lund med kort pust. 

Da smakte det ekstra godt for deltakerne med pølse i vaffel og iskald øl i målområdet etter løpet. 

Gjentar suksessen
Både deltakere og arrangører konkluderte med at løpet var en suksess og skal vi tro Claussen og Pedersen rett, blir det et nytt løp i oktober allerede. 

– Claussen måtte bryte og jeg stilte ikke til start. Det er klart vi er motiverte for å løpe selv også. Da har vi skjønt at vi må brette opp ermene og dra igang en sesongavslutning. 

– Planen er å invitere enda flere til det løpet, hvis korona-situasjonen tillater det. Vi har fått mange henvendelser fra folk som gjerne vil delta, men denne gangen satt vi et tak på 20. Vi vet at det er mange sultefora mosjonister i omgangskretsen vår som gjerne vil være med å løpe, så vi skal gjøre det vi kan for å gi dem et tilbud senere i år, forklarer Claussen. 

Men for de som ikke klarer å vente på et nytt løp, har Pedersen et forslag. 
– Konkurrerer mot deg på selv på Strava. Test løypa og sett pers. Det er ikke verre, sier han og humrer i skjegget. 

På treningstjenesten Strava har initiativtakerne laget et segment som heter Ekholt Closed hvor de oppfordrer folk til å prøve seg. 

– Det er bare å starte i enden av Kvileveien og løpe mot Spar på Ekholt. Segmentet er på 5,28 kilometer og kan være en fin testløype både for fem kilometer, ti og halvmaraton, forklarer Claussen. 

Av Siv Holder

Related posts

Et sykkeleventyr utenom det vanlige

mortensen

Lars Espen har sansen for å flytte grenser

mortensen

Stor interesse for årets squashliga

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy