Image default
Rygge Storsenter

«Sam Fikser» det meste

Den allsidige, fåmælte Sam Salman Usman – beror oss at han også er utdannet skredder, da vi lurer på om den store Berninaen er mye i bruk. Klær, belter, vesker samt presenninger og kalesjer er ofte innom til reparasjoner hos tusenkunstneren på Rygge Storsenter.

Med et stort smil betror han oss at han ofte har gardiner inne til endringer. Folk flytter og får nye vinduer. Da er det fint å kunne endre litt på lengder og bredder samt opphengsystemer. Ikke alle har tilgang på symaskiner eller kunnskap til selv slike enkle søm operasjoner – fortsetter Sam.

Skifter vindu
Båtkalesjer er en gjenganger. Spesielt etter en lang sommersesong med mye vind og vær. Da er det mange som vil skifte ut plastikkvinduet i kalesjen. Dette fikser vi enkelt – sier Usman til kunden som er inne med sin kalesje. «Du kan hente den om et par dager». På spørsmål om han jobber hele døgnet – smiler den driftige mannen og forteller at noen dager blir lange, mens andre blir bare på 10 – 12 timer. Det jevner seg ut – mener han.

Låsmann
For å utfylle noen forespørsler om omlegging av låssylindere, har Sam fått utdanning i dette også. Et utstrakt samarbeid med firmaet Ellefsen Sikkerhet har gitt Fikseren på Storsenteret nok et ben å lene seg på. Greit med litt allsidighet slik at kundene kan få hjelp – mener Sam som fra tidligere sliper nøkler til alle vanlige huslåser. Systemlåser må jeg nok holde meg unna, da det krever bedre utdanning og autorisasjon som låsesmed.

Fornøyde kunder er god motivasjon – smiler Usman. Han begynner å bli kjent for at det alltid er varm kaffe og tid til en samtale til de mange faste besøkende i hulen til Sam Fikser på Rygge Storsenter.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Bli med på damenes hengekøyetur 2. oktober på Nes, Jeløy

mortensen

Ønsker flere skravlekopper på Rygge storsenter

mortensen

Mix Rygge Storsenter; Softis om vinteren er undervurdert

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy