Image default
Trening

Futsal; Ekholt sparker fra seg i Oslo

Det med to lag i futsal, for både damer og herrer, som deltar i Oslo krets.

I gymsalen på Ekholt Barneskole spilles høy musikk klokken 21.00 på en tirsdag kveld. 6 spillere er fordelt på to lag i hver sin ende av gymsalen. På tre minutter triller fotballen raskt fram og tilbake, scoring på scoring.
Før du får det med, har lagbyttet allerede skjedd og tre nye minutter er i gang.

Fra venstre: leder i Ekholt Ballklubb, Ole Petter Løkkeberg, hovedtrener for damelaget, Lars Christian Lofstad og lagleder for herrelager Erik Sandnes.

– Når du er på banen løper du hele tiden. Pustepause få du i byttene, før det er utpå banen igjen. Det er intensivt og morsomt, sier lagleder for herrelaget til Ekholt, Erik Sandnes.

– Hurtigere enn vanlig fotball. Futsal er femmerfotball på en håndballbane. Enkelt og greit, sier hovedtrener for damene, Lars Christian Lofstad.

En god førstesesong
Damelaget til Ekholt spilte sin første sesong i fjor, førstedivisjon i Oslo krets. Det var på initiativ fra nåværende lagleder Lene Andreassen at futsalsatsingen på Ekholt ble noe av. Med støtte fra klubb og ivrige spillere endte damelaget på en god 5.plass.

– Kun to poeng bak sølvet. Selv om vi brukte litt tid på å finne formen på futsal, hadde vi en veldig god førstesesong. For vi spilte jo ikke futsal tidligere, vi spilte fotball, sier Lofstad.

Futsal er kanskje fotball, men ikke helt det samme. Det er hurtigere spill på håndballbanen, en litt annerledes tankegang og noen tilpassede regler. Futsal regnes altså som en egen idrett og konkurrerer ikke med fotball. Av den grunn kan spillere delta uansett klubbtilhørighet.

Medalje i denne sesongen
–  Vi går for medalje i år. Jentene er fast innstilt på å vinne hele greia. Jeg er fornøyd med medalje. Men lagmoralen er der og jentene vil jo vinne, så da vi får vel det, smiler treneren.

Hittill denne sesongen har damelaget spilt fire serierunder og har enda til gode å bli beseiret. Det ble uavgjort mot Vålerenga, men ellers har Ekholtlaget knust motstanden de har møtt.

– Det er mange bra lag som er med, så det er fort gjort å ryke på uavgjort. Men det er veldig moro og mange gode spillere med. Vi har møtt flere spillere fra landslag og det er alltid moro, sier Lofstad.

Sosialt for gutta
Herrelaget i futsal deltar også i Oslo krets – i 2. divisjon. Lagleder Sandnes er derimot usikker på hvordan sesongen kommer til å gå, mye på grunn av treningsviljen hos de unge herrene.

– Laget er veldig dyktige, men det er nok mer en sosial ting for gutta. Etter de to første kampene tenkte vi at dette kom til å bli lett. Men det ser ikke helt sånn ut nå. Vi må trene og skjerpe oss.

Reality check etter forrige kamp
Det er 3 kamper som herrelaget har spilt hittil. I første kamp ble stillingen 7-0 til herrelaget og i påfølgende kamp 7-1. Men i den tredje kampen ble stillingen snudd på hodet og laget tapte 1-7.

– Da fikk de beina ned på jorda og skjønte at de må trene. Det fungerte nok litt som en reality check, som gjør at vi kan klare oss nokså bra utover sesongen.
Lagmoralen er ganske sterk. Gutta tar det kanskje ikke profesjonelt enda, men når de er i kamp skal de jo vinne, sier Sandnes.

Alle kampene til Ekholts futsallag spilles i Bjørnholthallen utenfor Oslo, hver 2-3 helg gjennom vinteren.

Tekst og foto: Charlotte Bøhm

Related posts

«Nye» Spenst i rute før sesongstarten

mortensen

Gratis innebandyskole i vinterferien 2016

mortensen

Nytt spennende konsept på Spenst: «High Energy Gym»

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy