Image default
Trening Ukategorisert

Nå ønsker Thomas å bygge et wrestling-miljø i Moss

Det var i april i år at Thomas Selvik kunne løftet beltet over hodet som et bevis på at han er regjerende norgesmester i wrestling. En drøm han har hatt i mange år ble endelig oppfylt.

– Jeg har jo drømt om dette siden jeg var liten gutt, så det var jo et stort øyeblikk å nå målet. Siden den gang har jeg faktisk forsvart beltet hele tre ganger, og det er fortsatt mitt, forteller han stolt mens han ser ned på beltet han holder i hendene.

Må tørre å tenke stort
For å kunne utøve sporten wrestling har Selvik pendlet inn til Oslo. Dette har han gjort i 10 år. Som småbarnsfar er ikke dette lenger så enkelt og derfor drømmer han nå om å kunne etablere en egen wrestling-base i Moss.

– Det er jo målet, men jeg må nok tenke større enn bare å hanke inn lokale utøvere. Jeg håper å bygge opp et godt miljø for alle som er fascinert av wrestling i fra svenskegrensen og inn til hovedstaden. Man må jo tørre å tenke litt stort, smiler den regjerende norgesmesteren med artistnavnet, «Tommy P».

Innebygd entertainer
Siden august i år har Thomas Selvik og en gruppe med entusiaster trent i lokalene til Moss Taekwondo Klubb på Høyda. Oppmøtet har ligget stabilt på rundt 10 utøvere på treningene. Den lokale wrestling-helten forteller at man ikke trenger å se ut som fribryterkongen, Hulk Hogan for å være med.

– Det er nok mer en myte at man må se ut som en murblokk og veie rundt 120 kilo for å være med. Man må riktignok ha grunnfysikken på plass, men størrelsen er ikke avgjørende. Du må derimot tørre å «bjuda på» hvis du skal være med. Dette handler jo like mye om underholdning som sport. Dritkult spør du meg, smiler 32-åringen som er bosatt på Øreåsen.

En indre volumknapp
Initiativtageren er innforstått med at det vil ta tid å bygge opp et wrestling-miljø i hjembyen. Han håper imidlertid at alle som er nysgjerrige på denne showsporten vil ta kontakt med han i forhold til å stille på en opptaksprøve.

– Det høres kanskje litt rart ut at vi praktiserer opptaksprøver nå som jobben er å bygge opp et treningsmiljø, men det er slik denne sporten er tuftet. Det er viktig for oss å se at man passer inn i konseptet. Man må som nevnt ha et visst fysisk grunnlag i tillegg til viljestyrke. Foruten disse faktorene må du også inneha en indre volumknapp som du må tørre å skru opp. Vi snakker jo tross alt om å underholde, forklarer han.

– Hvor skal interesserte personer henvende seg?
– De kan kontakte meg via e-post adressen: mosswrestling@gmail.com. Det ligger også mye interessant informasjon om wrestling hvis man går inn på hjemmesiden wrestling.no. Jeg vil presisere at vi er ute etter alle som er nysgjerrige på konseptet. Man må ikke nødvendigvis være utøver for å være en del av miljøet. Vi har mange andre oppgaver som vi også trenger hjelp til. Bare ta kontakt så tar vi det derfra, avrunder Selvik som skal forsvare NM-tittelen for fjerde gang i midten av november.

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Ernø Auto og BilXtra flytter i sammen

mortensen

Morten Nore skal føre Tjukkas-eventyret mot nye høyder

mortensen

«Du og Jeg Klinikken» i nye lokaler

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy