Image default
Trening

Morten Nore skal føre Tjukkas-eventyret mot nye høyder

Mossingen Morten Nore ble nylig valgt til ny leder av Tjukkasgjengen. Et velsmurt lavterskelmaskineri med i underkant av 40 000 deltagere. Han vet det blir utfordrende å ta organisasjonen et steg videre, men i likhet med Egon Olsen så har Nore også en plan.

– Snakk om en eventyrlig reise. Jeg husker godt den dagen det kom noen fra Tjukkasgjengen innom kontoret for å få sponset 100 gule refleksvester. Det første som slo meg var hva i all verden de skulle med så mange vester. Det burde jo holde med toppen halvparten. Så feil kan man altså ta. Se hvor Tjukkasgjengen er i dag. Det er bare helt utrolig hva de har fått til, smiler Nore.

Har noen ideer
Selv om Morten Nore er fersk som leder for turgruppa som ble startet av ildsjelen Jan Ellefsen tilbake i 2012, så er han på ingen måte ukjent med å lede. På dette området har han svært bred erfaring. Nore har blant annet vært sentral i diverse lokale fritidsklubber og har også innehatt vervet som FAU-leder på Hoppern. Til daglig bekler han rollen som daglig leder for Moss Transportforum. Nå skal han forsøke å være med på å ta Tjukkasgjengen et steg videre.

– Du skal jaggu være kreativ for å finne på noe nytt med denne gjengen, men jeg har noen tanker. Det første som slår meg er at vi må jobbe med å få med flere turgrupper for psykisk utviklingshemmede. I dag har vi jo Bajazzo-gjengen, hvor ansatte i sammen med brukerne ukentlig legger ut på sine turer. De har jo blitt fast innslag i Høyda-området og samtidig en inspirasjonskilde for mange. Slike grupper tenker jeg det må være mulig å få opprettet flere av, forteller han engasjert.

De gule kongene av campingplassen
Et annet område som Tjukkasgjengen håper å få fart på fremover er på campingplassene. Faktisk starter den første campingtrimgjengen opp denne sommeren. Det skjer på Morokulien Camping i Hedmark. Nore håper selvfølgelig på at de lokale campingplassene snart vil følge etter.

– Jeg har frekventert en del på de lokale campingene i løpet av årene og mitt inntrykk er helt klart at behovet for å bevege litt på seg så absolutt til stede. De aller fleste som bor på en camping er jo utrolig sosiale. De tar kaffen sammen om morgenen og griller sammen på kvelden. Det er jo ingen grunn til at de også skal starte med å gå noen turer sammen. Det er jo både utrolig sosialt og samtidig en god innvestering helsemessig. Jeg har stor tro på at dette kan bli en hit, sier han.

Felles helsedugnad
Som organisasjon tror imidlertid Nore at det skal bli vanskelig å strekke strikken for Tjukkasgjengen mye lenger enn den allerede er i dag. Da må flere dra lasset sammen.

– Vi snakker ikke lenger bare om å dele ut noen gule vester. Nå har det blitt langt mer alvor enn som så. Vi mottar jo faktisk driftsmidler over statsbudsjett og da skal man holde tungen rett i munnen. Personlig tror jeg at vi må få forankret dette som en felles helsedugnad hvor både kommuner og fylkeskommuner tar sitt ansvar for å dra det ytterligere et steg videre. Det vi må passe oss for da er at dette ikke bare ender opp i en byråkratisk papirmølle. Det må alltid være mosjonen som står i sentrum, forklarer den nye styrelederen.

Trenger ildsjelene
I dag består lavterskeltilbudet som ble startet opp for sju år siden av hele 360 avdelinger i ni land. Totalt nærmer de seg nå svimlende 40 000 deltagere. Morten Nore tror ikke at det kommer til å stoppe med dette.

– Jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke skal vokse videre. Det finnes alltid noen ildsjeler der ute som brenner for å skape aktivitet. Sammen kan vi ta lavterskeltilbudet mot nye høyder, avrunder den nyvalgte styrelederen.

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen


Related posts

Timeplan etter kundenes ønsker!

mortensen

Inntar syklistenes mekka

mortensen

SPENSTig høst

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy