Image default
Moss

For Tiril og gjengen er ingen dager like

Tiril Emma Børresen Tjelflåt (44) fra Moss jobbet tidligere som hagedesigner. Nå skreddersyr hun i stedet så optimale trenings og konkurranseløsninger som mulig for de største idrettslagene i byen. Hun stortrives i rollen som driftsleder for idrettsanleggene i kommunen. Selv har hun alltid vært en som har likt best å heie på andre fremfor å være i ilden selv.

– Det var nok ikke resultatene av en lang og innholdsrik idrettskarriere som ble den utløsende faktoren for at nettopp jeg fikk tilbud om å overta stillingen som driftsleder. Faktisk har jeg ingen idrettsbakgrunn å skryte av i det hele tatt, ler hun før hun fortsetter. – Ledererfaring har jeg derimot en god del av, og den kommer godt med når man skal legge forholdene til rette for at mange av kommunens største idrettslag skal få så optimale trenings og kampforhold som mulig. Det er litt av en kabal som skal gå opp, forteller hun.

Må prate sammen
Børresen Tjelflåt er ikke spesielt glad i tilfeldigheter og hun har derfor brukt svært god tid på å lære seg lokalidrettens mekanismer. Det er mange hensyn som skal tas og enhver bruker (idrettslag) ønsker jo selvfølgelig det beste for seg selv og sine medlemmer. Det har hun stor forståelse for, men som hovedansvarlig for å få kabalen til å gå opp vet hun av erfaring at det må gis og tas litt underveis. Derfor liker hun å være tett på.

– Kommunikasjon er viktig. Jo kortere veien er mellom oss som står for den daglige driften og anleggets brukere er, jo bedre er det. Brukermøter er et av verktøyene som benyttes og det har vist seg å fungere godt. Sammen finner vi ofte løsninger som er til å leve med for alle parter, forteller hun.

Stolt av arbeidsstokken
I dag har Børresen Tjelflåt og hennes kolleger ansvaret for Høyenhald bad, Mossehallen, Nøkkelandshallen, Bellevue, Ørebanen og Melløs. Snart kommer også den nye idrettshallen på Hoppern med på listen i sammen med Reierbanen og sandløkka på Skarmyra. Det er med andre ord nok av varierte oppgaver å fylle arbeidsdagene med. Driftslederen roser sine kolleger for måten de handterer den svært varierte og tidvis krevende jobben som må til for å holde de kommunale anleggene i god stand.

– Denne gjengen fortjener all mulig honnør for jobben de utfører. De innehar mye kompetanse og i tillegg har de evnen til å snu seg rundt raskt når det trengs.  Hos oss er ingen arbeidsdager like, så dette er rett og slett en super gjeng å være leder for, skryter hun.

God grunn til å være optimister
Om ikke mange månedene venter nye utfordringer for både Børresen Tjelflåt og hennes kolleger. Når nye Moss Kommune ser dagens lys vil hun bekle rollen som avdelingsleder for idrett og fysisk aktivitet. Selv om jobbtittelen blir ny, så vil arbeidsoppgavene bli de samme. Nemlig den daglige driften av kommunens idrettsanlegg. Personlig ser hun frem til sammenslåingen blir et faktum og det mener hun at også idretten bør gjøre.

– Idrett er helt klart et satsningsområde for nye Moss kommune og jeg er overbevist om at et stort fellesskap vil føre mye godt med seg. Samarbeid mellom idrettslag på kryss av dagens kommunegrenser er jo allerede en realitet og jeg tror dette vil føre til både økt respekt overfor hverandre klubber og ikke minst til en viktig kompetanseheving innenfor idretten. Samarbeid er en viktig ingrediens for suksess og sammen skal vi forsøke å ta nye steg, avrunder hun.

Av Petter Andresen

Related posts

Mille (16) tok ansvar når det trengtes som mest

mortensen

Industrieventyret i Moss!

mortensen

Kjøp MFK-koppen hos Shell Øre og nyt nykvernet kaffe

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy