Image default
Høyda

CoopExtra Høyda: Har opplevd en eventyrlig omsetningsøkning

Det er ikke det minste rart at kjøpmann Roy Espen Johannessen i Coop Extra-butikken i Varnaveien tar frem sitt bredeste smil. De omsetningstallene hans butikk kan vise til det siste halve året er det nok mange som vil misunne han.

Fra mars i år og frem til nå har dagligvarehandelen opplevd svært gode tider. Med en nærmest totalt fraværende grensehandel her i vårt område har den ene matvarekjeden etter den andre rapportert om omsetningsrekorder. Roy Espen Johannessen er sjef for Coop Extra-butikken i Varnaveien. Hans butikk er selvfølgelig intet unntak. Faktisk har han opplevd et aldri så lite omsetningseventyr.

– Jeg må nesten klype meg litt i armen over utviklingen den siste halve året. Fra mars og frem til nå har Coop Extra-kjeden på landsbasis hatt en vekst på 20%, mens vi faktisk har hatt en økning på eventyrlige 80%. Vi var jo som alle andre nervøse for hvordan dette skulle gå når koronaen slo ut i full blomst tidligere i år, men det skulle det raskt vise seg at vi ikke hadde noen grunn til. Her har det vært full fart hele tiden, smiler han.

Flere suksessfaktorer
Så godt som null handelslekkasje til våre naboer på den andre siden av grensen er selvfølgelig en viktig faktor for suksessen, men Johannessen er klar på at det er flere momenter som er utslagsgivende for at de har lykkes så godt som de har gjort.

– Det må nok mer til enn bare en stengt grense for å vise til slike tall. Husk at vi ligger i et område hvor det florerer av matbutikker. Det faktum at vi kan tilby et større utvalg enn mange av de andre i og med at vi er en faghandel betyr nok en del, men først og fremst tror jeg at det handler om å yte god service. Det i tillegg til at kundene slipper å stå i lange køer her. Takket være at vi har en god blanding av bemannede kasser og selvscanningskasser er det lite ventetid, forteller Johannessen.

En herlig miks
Høy servicegrad er selvfølgelig noe vi som kunder setter stor pris på. I Coop Øst-systemet har de sin egne måleinstrumenter for å avdekke kundenes tilfredshet. De dyktigste medarbeiderne får tildelt en stjerne. Hos Roy Espen har over halvparten av de ansatte fått tildelt en slik. Det er selvfølgelig sjefen sjøl godt fornøyd med.

– I vår butikk har nå faktisk sju av 12 ansatte fått stjernen og det er selvfølgelig moro for både de og meg. Det er jo våre kunder som måler oss via kjedens system og da vet vi jo at vi har gjort mye riktig. Jeg er i grunnen veldig stolt over arbeidsstokken her. De innehar en god miks av ferdigheter og samtlige er med på å dra i samme retning. Slik blir det resultater av, skryter butikksjefen for den lokale Coop Extra-butikken på Høyda.

Har troen
En dag om forhåpentligvis ikke så lenge vil grensehandelen på bli åpnet igjen. Om alt blir som før vites ikke, men at det vil oppstå en ny handelslekkasje er det vel liten tvil om. Det innser selvfølgelig også den rutinerte butikksjefen hos Coop Extra i Varnaveien, men allikevel er han optimist.

– Vi er selvfølgelig innforstått med at vi ikke klarer å vise til slike omsetningstall i det lange løp, men jeg tror fortsatt at vi skal klare å bite godt ifra oss. Det er helt tydelig at langt flere mossinger har blitt klare over oss det siste halve året, og vi håper jo selvfølgelig at mange av disse vil velge å legge turen innom vår butikk i mer faste former også i fremtiden. Vi skal klare oss, smiler Roy Espen Johannessen.

Tekst: Petter Andresen/Foto: Jørn Mortensen

Related posts

– Høyda og sentrum må ikke settes opp mot hverandre

mortensen

Blomstrer blant frukt og grønt

mortensen

Moss Rørleggerservice AS – årets rørleggerbedrift i VB-kjeden

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy