Image default
Nytt på Høyda Portrett

Butikk-debuterte som 14-åring

Nå er Roy Espen tilbake der det hele startet mossingen Roy Espen Johannessen (48) kom inn i dagligvarebransjen allerede som 14-åring. 34 år etter at det hele startet har han nå blitt sjef for den nye Coop Extra-butikken i Varnaveien. Selv om konkurransen er knivskarp fra før av har han suksessoppskriften klar. De skal yte det lille extra. 

I mars i år åpnet Coop Øst sin Extra-butikk nummer 432 i løpet av de 13 årene som lavpriskjeden har eksistert. Den fikk tilholdssted i det nye Sparebank1-bygget i Varnaveien. Selv om butikken er fersk, så er butikksjefen av det rutinerte slag. Roy Espen Johannessen (48) fra Refsnes «debuterte» innenfor matvarebransjen allerede som 14-åring.

– Det stemmer bra. Da startet jeg opp med hovedansvar for flaskepanten på Ja-Pris i Sjøgata på Jeløy. Den lå der Kiwi holder til nå. Jeg fant fort ut at dette var noe for meg og allerede som 18-åring inntok jeg rollen som butikksjef på samme sted. Det er gode minner, forteller Johannessen. 

Elsker utfordringene i bransjen
Det tok ikke lange tiden før den berømte «utfordringskløen» meldte seg for den unge Jeløy-karen. Allerede som 22-åring startet han for seg selv i Askim. Det skulle bli innledningen på en lang og spennende reise innenfor varehandelsbransjen. Nå er han imidlertid tilbake i byen hvor det hele startet og det har han ingenting imot.

– Etter totalt 34 år i bransjen er det nå godt å komme hjem igjen. Jeg må jo bare innrømme at jeg liker utfordringene som følger med. Det skjer jo noe hele tiden og vi har en fantastisk evne til å omstille oss raskt. Det trigger en gammel Jeløy-gutt fortsatt, smiler han.

De beste vinner til slutt
Det var i september i fjor at Johannessen la inn søknaden vedrørende butikksjefstillingen i den nye Extra-butikken i Varnaveien. I november fikk han tommelen opp og derfra har det bare gått slag i slag. Selv om de nå har etablert seg i et område med stor konkurranse fra mange andre store matvareaktører, så ligger han ikke våken om natten av den grunn.

– Konkurranse er sunt. Jeg leste et sted at den totale omsetningen for dagligvarebransjen her i området lå på et sted mellom 600-700 millioner i fjor. Hvis vi kan kapre 10% av den kaken så skal vi være godt fornøyde. Jeg tenker at de beste vinner til slutt og vi har tenkt til å være en av vinnerne, forteller han.

Har et ess i ermet
Innenfor det som kalles for lavprissegmentet skal nå den nye Coop Extra-butikken på Høyda forsøke å slå seg opp. Johannessen mener at de via å være en faghandel har et lite fortrinn.
– Vi kan jo ikke konkurrere på pris innenfor dette segmentet for de er stort sett like. Det vi imidlertid kan tilby som faghandel er et større utvalg. I tillegg til de vanlige forbruksvarene man finner i mange butikker kan vi i tillegg tilby malerkoster, småelektrisk, klær, leker og mye annet. Med hele 7500 varelinjer føler jeg at vi skal være godt skodd, sier butikksjefen.

Fantastisk beliggenhet
Utvalg er en ting, men det finnes også andre fordeler som Johannessen tror vil slå positivt ut for den nyetablerte butikken.
– Beliggenhet er selvfølgelig svært viktig og den er jeg superfornøyd med. Jeg kan faktisk ikke se noen annen tomt i området som er bedre enn denne. Med front mot Ryggeveien er vi svært godt synlige. 

I tillegg skal vi score svært høyt på å ha blide, utadvendte og kunnskapsrike ansatte. Slår vi disse faktorene i sammen så får vi en slagkraftig miks. Der har du oss hos Coop Extra i Varnaveien, avrunder butikksjef Roy Espen Johannessen fornøyd.

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen


Related posts

Voksing House – åpner på Rygge storsenter

mortensen

Fagmøbler på flyttefot

mortensen

MOSSESALONG ÅPNER PÅ LILLEENG HELSEPARK

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy