Image default
Portrett

Remi Sølvberg: Ung mann med sterke meninger

Oppveksten i et hjem som kan kalles for et «politisk hjem» har nok preget meg – mener Remi Sølvberg og legger til at også valget om politisk ståsted har vært influert fra diskusjonene som har blitt overhørt i hjemmet. EU debatten om medlemskap eller ikke, fikk han engasjert på nei-siden. Politikken hadde da satt seg hos Sølvberg. Når han da fikk forespørselen om å være listefyll for RV (Rødt), gikk han med på å stå helt i bunnen på listen.

Den 44 år gamle utvalgslederen og tatovøren var i sin oppvekst en ivrig musiker og hadde mange relasjoner i musikkmiljøet i Moss. Musikklinjen på videregående skole viste at den unge mannen hadde tydelige planer om sin fremtid innen musikken. Fremmøte på Blindern ble gjennomført, men oppholdet ble av heller kort varighet. Tilbudet om en jobb som ga muligheter for utvikling av et hans mange talenter, nemlig tegning, gjorde valget enkelt – han begynte å jobbe i Tatoveringssjappa i skoggata.

Bratt lærekurve
Remi Sølvberg hadde sine første dager i tatoveringsstudioet i 1997. Han hadde i starten av karrieren ansvaret for kaffekoking og renhold. Men, han var «innafor» og fikk muligheten til utvikling. Han gjorde nok sine saker så bra at han allerede etter 2 år fikk muligheten til å overta hele butikken. Han brukte ikke lang tenketid, og i 1999 hadde han sin egen tattoosjappe (som han selv kaller det).

Kronglete vei
Uttrykket «bygge veien mens man kjører» passer nok meget bra i Sølvbergs tilfelle. I starten var det ikke vanlig med tatoveringer i Norge. Remi kan fortelle om meget kompliserte runddanser bare for å kunne skaffe seg nødvendig utstyr. Det første apparatet ble hentet i England, etter behørig introdusering fra kontaktnettet i Norge. De måtte ringe først og fortelle at han var seriøs og meget dedikert for yrket før han fikk handlet utstyret han trengte. 

Godkjenningsproblemer og myndighetenes krav til tatovører, sammen med mangel på samhold hos de profesjonelle utøverne av yrket i Norge, fikk han engasjert i Norsk Tattoounion hvor han satt en periode som styreleder.

Lokalpolitikken
Vi nevnte Remi Sølvbergs politiske engasjement, og at han ønsket en trygg plass helt i bunnen på Rødts liste. Han hadde nok undervurdert sin popularitet hos velgerne, for etter valget hadde han fått så mange stemmer at han ble varamann for Tveiten i Bystyret.

I 2016 var det av ulike årsaker en av Rødts representanter som måtte søke fritak og vipps, så var han inne. 

Litt morsomt, forteller Sølvberg, at telefonen fra Eirik Tveiten har skapt mye humor i etterkant. Tveiten ringte og ment at de burde bli litt kjent, siden Sølvberg skulle være hans vara i bystyret. Også jeg som trodde jeg var så kjent av alle i Moss – ler han.

Også på den lokale politiske scene har den unge mossegutten markert seg som en man lytter til. Godt forberedt og saklige innlegg har ført til at han representerer Rødt som leder av byens viktigste utvalg. Nemlig Hovedutvalget for helse og mestring.

Det virker noen ganger som om enkelte har mer tildelt tid enn andre – er spørsmålet jeg sender over bordet. 44 åringen smiler og innrømmer at tiden nok er en av hans kjepphester. Som småbarnsfar til verdens herligste 2 ½ åring, leder av egen virksomhet, leder av Hovedutvalget for Helse og Mestring og i tillegg er glad i å utøve musikk – da er det jammen ikke mye igjen til kona som han innrømmer er verdens mest tålmodige ektefelle.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Mann for sine ord

mortensen

Cowboyen fra Flemmingkrysset

mortensen

Tor Petter Ekroll: Varaordføreren

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy