Image default
Trening

Actic treningssenter i Lilleeng Helsepark: God effekt i varmtvann basseng

Bassenget vårt har bra med besøk, men vi har plass til flere – er meldingen fra Thomas Lund (34) i Actic treningssenter i Lilleeng Helsepark. Vi merker en stadig økene søkning til bassenget vårt, og er selvfølgelig glade for det. Tilgangen til det herlige varme vannet ligger i medlemskapet så de aller fleste som er medlemmer hos oss har tilgang og kan bade der.

 I litt over ett år har Thomas Lund fra Rælingen hatt ansvaret for Actic Treningssenter i Lilleng Helsepark. Han møter oss med et stort smil og en spørrende forhåpning om at Høyda avisas utsendte hadde treningsplaner. Lund smilte bredt og kunne konstatere at alle de gode unnskyldningene hadde han hørt før og hadde gode motargumenter for. Den aldrende journalisten klarte til slutt overbevise ham om at denne gangen gjaldt det en artikkel om det flotte bassenget med det gode varme vannet.

Terapibasseng
Svømmebassenget i Actic Treningssenter er et terapibasseng og har «ståhøyde» på 1,35 meter i hele bassenget. Det holder en temperatur på 30 grader og er på hele 12 x 7 meter. Vi har meget strenge rutiner for driften av bassenget – kan Lund fortelle og legger til at det tas daglige prøver og målinger av vannets innhold og renhet. Bassengområdet blir vasket jevnlig gjennom dagen og etter hver gruppe som benytter området.

Egne instruktører
Acitc treningssenter har egne instruktører med opplæring og erfaring i å instruere folk om trening i vann. Det er mange som har store fordeler av denne formen for trening kan Lund fortelle og han mener også at virkningen av denne formen for terapi vil gi lange og gode helsefordeler. Han har selv rimelig lang erfaring, og har blant annet jobbet flere år ved Family Sports Club i Elverum og ved Atletico i Flateby. Han har også vært i ambulansetjenesten og jobbet i saniteten i Forsvaret. På instruktørsiden har treningssenteret også et godt samarbeid med andre aktører i Lilleng Helsepark som blir hentet inn ved behov.

Egne gruppetimer
Bassenget blir benyttet til mange gruppetimer med instruktør. Det er også etablert samarbeid med mange kjente foreninger som ser behovet for lindrende varmtvannsbehandling. Mange av disse treningene foregår i felleskap, men det er også mulig å booke bassenget for lukkede treninger for små og store grupper. Ikke alle har like stor glede av å trene i badetøy med mange andre rundt seg.

Koronatiltak
Vi kommer vel ikke utenom å nevne at senteret har lagt seg veldig i selen for å etterkomme de krevende tiltakene som må gjøres med tanke på å redusere smittefaren ved senteret. Vi har øket frekvensen på renholdet og laget avstandsskiller i dusjene. Det er også gjort reduseringer med tanke på kapasitet. Dette er gjort med et litt større vindu mellom hver gruppe som entrer bassengområdet, og i badstua er det nå begrenset til tre personer innom av gangen. Det er også laget nytt gulv i det lille varme rommet, slik at renholdet skal bli mer effektivt.

Det virket hvert fall som om de besøkende i bassenget så ut til å kose seg i det deilige varme vannet. Kanskje de svømmer rundt og drømmer om den ferien som ble avlyst i sommer. Det koselige miljøet og det varme vannet er nok med på å skape slike drømmer.

Tekst og foto: Ivar B Johansen

Related posts

Futsal; Ekholt sparker fra seg i Oslo

mortensen

I full trening helt frem til fødselen

mortensen

Høyt nivå i verdensmesterskapet i gymnastikkhjul

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy