Image default
Hjem & Fritid Nytt på Høyda

Jan måker plass til sin nye arbeidshverdag

For de aller fleste av oss er nok mossingen Jan Ellefsen best kjent som selveste Tjukkasgjengens. Det er et tilbakelagt kapittel. Nå har altmuligmannen fra Ørejordet mange andre jern i ilden. Blant annet å strekke en hånd ut til byens eldre garde.

Etter å ha overlevert stafettpinnen i Tjukkasgjengen, samt solgt seg ut av engrosfirmaet for dagligvarer som han hadde vært medeier i siden midten av 90-tallet var Jan Ellefsen klarer for nye oppgaver. Et besøk hjemme hos sine egne foreldre satte han på en ide.

– Det var på senhøstes i fjor at jeg hadde hjulpet mine foreldre med noen oppgaver. Tilfeldigvis hadde de besøk av noen eldre venner som fortalte hvor heldig mine foreldre var som hadde en til å hjelpe til. Det fikk meg til å tenke. Hva med å tilby mine tjenester til andre eldre mennesker. Som sagt, så gjort. 

I desember 2020 startet jeg opp firmaet Moss Eldrehjelp & Eiendomsservice AS. Min første tanke var egentlig hva har jeg nå begitt meg ut på, men heldigvis har det gått veldig bra så langt, forteller Ellefsen fornøyd.

Våryr og klar for innsats
Det er nesten ikke en ting som Jan Ellefsen ikke tilbyr i sitt relativt nystartede firma. Den siste tiden har det naturlig dreid seg mye om snømåking av inngangspartier og biloppstillingsplasser, men også rydding av boder og garasjer har vært blant de hyppigste oppdragene. Nå venter han som alle andre mossinger bare på at våren skal ta skikkelig grep.

– Våren er selvfølgelig en viktig periode. Jeg har allerede booket flere jobber i forhold til klargjøring av verandaer og terrasser. I tillegg kommer jo små male og snekkerarbeider som naturlig trenger seg på etter en lang vinter. Foruten dette så går det også en god del tid med til å hjelpe eldre med å pakke ned sine eiendeler i forbindelse med flytting. Selve flyttejobben må andre stå for. Der kommer jeg til kort, smiler han.

Det handler om tillit
Den tidligere Tjukkasgeneralen trives godt med sin nye arbeidshverdag. Ellefsen er veldig klar på hva som må på plass for at han skal lykkes med å få faste kunder.

– En ting er å levere et skikkelig stykke arbeid, men kanskje det aller viktigste er å få disse godt voksne menneskene til å føle en trygghet. Det er jo flere som tilbyr lignende tjenester som meg, men ofte er det da forskjellige mennesker som kommer innom hver gang. Det å ha en fast person å forholde seg til gjør det mye enklere. Det handler jo om tillit, forklarer han.

En av få
Ellefsen er som alle vet ikke er alene i Moss om å tilby hjelp til handling, hagearbeid, rydding, snømåking med mere overfor byens eldre, men på et område skiller han seg  ut.

– Jeg er nok ganske så alene om å kunne tilby å være med de eldre som ledsager når de enten skal til lege eller på et sykehusbesøk. Hvis de pårørende ønsker det, så kan jeg også bli med når epikrisen gjennomgås. På denne måten kan jeg være med på å kvalitetssikre at viktig informasjon kommer frem til rette vedkommende slik den bør, forklarer Ellefsen.

Trenger flere ben å stå på
Selv om en god del av Ellefsens oppdrag frem til nå har vært rettet mot å stå til tjeneste for den eldre garde, så kan han ikke leve av dette alene.

– Det er helt sant. Jeg er helt avhengig av å få inn oppdrag fra borettslag og andre i tillegg. Heldigvis har jeg allerede sikret meg flere faste oppdrag i forhold til ulike tjenester. Dette hjelper selvfølgelig på, men om jeg kan leve av dette firmaet alene gjenstår fortsatt å se. Så langt virker det i hvert fall lovende, forteller han. 

– Hvordan løser du det hvis du mot formodning skulle bli syk eller har behov for å ta ut litt ferie?
– Der er du inne på noe vesentlig. Det er ikke så enkelt når man er den eneste ansatte. Heldigvis har jeg funnet en løsning. En tidligere arbeidskollega av meg har startet et lignende tilbud i Vestby. Det gjør alt mye enklere for da kan vi stille opp for hverandre ved behov. Ferie må man jo ta seg tid til, avrunder Jan Ellefsen med et smil før han igjen setter seg i bilen for å reise ut på nye oppdrag.

Tekst Petter Andresen
Foto Jørn Mortensen

Related posts

Feel inn i lokalene etter Hanne’s

mortensen

En juleklassiker ser dagens lys på Jeløy

mortensen

Su Casa Coffee – med spesialbrenning for Østfold

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy