Image default
Trening

Actic: Aqua Fitness – tren styrke og kondisjon i vann

En treningsøkt som forbrenner 650 kalorier i timen høres fristende ut. Når det foregår i varmt vann som frigjør endorfiner for å gi deg lykkefølelse og mindre smerter, er det helt klart en treningsform som mange vil ha fordel av.

Aqua-trening passer de fleste uansett alder, kjønn eller ferdighetsnivå. Har du skader, smerter eller overflødige kilo på kroppen passer denne treningsformen spesielt bra, fordi kroppen veier kun 10 % av sin egentlige vekt i vann. Denne typen trening er derfor langt mer skånsom mot muskler og ledd, samtidig som motstanden i vannet er med på å styrke muskulaturen. Men du trenger verken skader eller overvekt for å drive med dette – det er en sunn og effektiv treningsform for alle og enhver.

Økt forbrenning
Under Aqua-treningen bruker man hele kroppen. Fordi kroppen må jobbe med mange muskler samtidig, og fordi vann gir 40 prosent mer motstand enn trening på land, øker forbrenningen. Man kan derfor forvente å bruke rundt 650 kalorier i løpet av en time. Men disse vannbaserte treningsøktene reduserer ikke bare kroppsfettet. Det styrker også kretsløpet som er viktig for hjertet og lungene. Dermed trener man både styrke og kondisjon i ett uten belastning, mens vannet masserer og avspenner kroppen.

Aqua-trening hos Actic på Lilleeng
I tillegg til helsegevinstene man oppnår med denne nærmest vektløse treningen, er det en sosial og hyggelig treningsform. Hos Actic i Lilleeng Helsepark på Høyda tilbyr de vanntrening hele 12 ganger i uka – et testament på hvor populære disse timene er. Grupper på til sammen 15 personer følger øvelsene til instruktøren som står på kanten av bassenget. Cecilie Erlandsen er en av Aqua-instruktørene hos Actic. Hun leder flere Aqua-timer i uka fra bassengkanten, og forteller at det er godt samhold og stor trenings glede blant deltakerne. Noen har deltatt på timene siden Actic åpnet dørene i 2016, forteller hun. De fem forskjellige Aqua-instruktørene hos Actic har sin egen stil på treningstimene.

Hvordan foregår trening i vann?
Hos Actic foregår treningen i et basseng hvor man står i vann til brystet. Vannet holder en behagelig temperatur på rundt 30 grader, som er bra for muskler og ledd. I løpet av timen trener man styrke- og kondisjonsøvelser, både med og uten utstyr, til inspirerende musikk. Det er en trygg treningsform så lenge man lytter til kroppen og følger sitt eget tempo.

Forebygging og rehabilitering
Trening i vann virker forebyggende mot mange muskel- og skjelettplager, og benyttes derfor til rehabilitering etter forskjellige skader. Vektløsheten man opplever i vann gjør det lett å løfte kroppen uten å belaste den ytterligere. Det er en perfekt måte å avlaste leddene på hvis du prøver å bli frisk etter en skade. Ifølge instruktør Cecilie Erlandsen opplever mange også en rask mesttringsfølelse med Aqua-trening, som inspirerer dem til å fortsette.

Related posts

Unionsrittet – Den ultimate sykkelopplevelsen

mortensen

Toppform tenker bare fremover

mortensen

Inntar syklistenes mekka

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy