Image default
Nytt på Høyda

Varnaveien Mineralvann: Gleder oss til å ta fatt på et nytt kapittel

I slutten av mars åpner Johnny Arnesen dørene til Varnaveien Mineralvann sin nye storstue. Etter to tiår på samme sted velger han nå å flytte butikken til Rygge storsenter. Det ser både eier og ansatte frem mot.

Her er inngangen til «nye» Varnaveien Mineralvann

– Velkommen til det som skal bli vår nye butikk. Som du ser er det fortsatt veldig mye som gjenstår, men 26. mars vil alt stå klappet og klart til å ta imot de første kundene. Det er en dag vi virkelig ser frem imot. Da starter vi et nytt og spennende kapittel, forteller eier Johnny Arnesen, som etter 20 års drift i lokalene i Midtveien 1 nå er på flyttefot for andre gang i firmaets 26-årige historie.

Egen inngang

Nå snaue to måneder før åpningen finner sted er det ikke så lett å få øye på hvor Arnesen skal åpne sin nye butikk på storsenteret. Den vil faktisk ikke ligge inne i det som de fleste forbinder med selve handelsområdet.

– Vi kommer til å ha vårt inngangsparti pekende mot Varnaveien, men i stedet for å gå inn hovedinngangen vil vår dør ligge borte til høyre ved rampen som går opp til de ansattes parkering på taket. Det ser veldig anonymt ut nå, men det er ting på gang. Her vil det komme opp et stort lysskilt på veggen over inngangspartiet og i tillegg til at det vil bli bygget en glassfasade foran døren. Dette kommer til å bli bra saker skal du se, smiler Arnesen.

Vil utvide vareutvalget

Det nye lokalet til Varnaveien Mineralvann vil være på hele 285 kvadratmeter. Det betyr cirka 70 kvadratmeter mer boltreplass enn hva de disponerer i dag. Det ser Arnesen frem til.

–  Det gir oss jo noen nye muligheter nå som vi får mer plass. Foruten å ta inn mer utstyr til brygging av øl vil vi jo også utøke selve utvalget av øl. Da snakker vi både om med og uten alkohol. I tillegg vil vi forsøke oss på Kombucha, som er en gammel og fermentert form for te. Ikke spør meg mer om dette for det er det eneste jeg har rukket å sette meg inn i foreløpig, ler Arnesen.

Stort potensiale

De siste årene har Varnaveien Mineralvann ligget på en omsetning på drøye 12 millioner kroner. Det tallet håper Johnny Arnesen å kunne pynte på etter at de nå etablerer seg på Rygge storsenter. 

– Det er ikke til å stikke under en stol at vi har ligget litt bortgjemt der vi har holdt til de siste 20 årene. Nå som vi kommer inn på et storsenter vil vi jo få økt synligheten til de grader, i tillegg til at kundegrunnlaget selvfølgelig blir noe helt annet. Vi ser bare positivt på det å bli en del av Rygge storsenter, og i den forbindelse må jeg få lov til å skryte til av senterets ledelse. De har virkelig stått på for oss og fått oss til å føle oss svært velkomne. Det setter vi umåtelig pris på, uttaler Arnesen.

Ikke alt nytt er spennende

Etter å ha drevet med salg av mineralvann og øl på Høyda i hele 26 år, så føler vi det er naturlig å spørre Johnny Arnesen om hva han mener er den største forskjellen på den gang han startet og nå.

– Først og fremst at jeg har blitt 26 år eldre, ler han før han fortsetter. – Jeg vil vel kanskje si at den største forskjellen ligger i at det er vesentlig mer krevende å drive nå enn tidligere. Det var noe annet den gangen jeg var ung og vågal. Da hoppet jeg på mye rart. Det gjør jeg ikke lenger. Nå er jeg langt mer skeptisk i forhold til å starte opp med nye nisjer. Det kan faktisk ha sine fordeler å få noen år på baken, avrunder Johnny Arnesen med et smil.

Av Petter Andresen

Related posts

Nye Mosses er tilbake på plass

mortensen

Din Veske i nye flotte lokaler

mortensen

Rusta til Rygge Storsenter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy