Image default
Nytt på Høyda

Nye eiere av Rompub’n på Høyda

Den tradisjonsrike puben i Ryggeveien har fått nye eiere. Familien Trang fra Øreåsen har tatt over, med sønnen Tsair som daglig leder. Som mossinger gjennom flere år er de vel kjent med det meste av tradisjonene som sitter i veggene på puben som er viden kjent i byen for god fotball, god mat og godt miljø.

Det rådet en hektisk stemning i lokalene på Rompub’n da vi endelig klarte å få den travle daglige lederen Tsair Trang i tale. Dette er dagen før overtakelse smiler den blide daglige lederen og retter fokuset mot mannen med blokka igjen. Jeg har bare en halvtime – smiler han og sier at møte med Ringnes venter.

Kina og Vietnam
Familien Trang er opprinnelig fra Kina og Vietnam, men bor på Øreåsen fra adskillige år tilbake. Matlaging er en tradisjon i familien som Tsair begjærlig har tatt til seg og ønsker å formidle til alle mossinger som finner veien til Rompub’n. Tsair har hatt det han kaller en gjesteopptreden i Bergen for å utvide sine kunnskaper om kinesisk mat. Nå er han altså tilbake og fått mulighet til å ta over styringen av hele Høyda’s Rompub.

Asiatisk mat
Drømmen er å kunne utvikle menyen videre med øst-asiatisk mat smiler den daglige lederen, men han legger til at det da dreier seg om både thai-mat, vietnamesisk og kinesiske matlagings kunster. Etterspørselen etter retter fra det vi her i Norge kaller eksotiske land er stadig stigende, og grunnen er nok at nordmenn og Mossinger reiser mye mer og lenger enn før. Dette ønsker familien Trang å gjøre noe med og vil derfor kunne tilby disse rettene fra Rompuben’s kjøkken.

Gamle tradisjoner
På spørsmål om alle de tradisjonene som sitter ganske hardt i veggene i etasjen over Skeidar, smiler den unge daglige lederen lurt og sier at det er nok vanskelig å få gjort noe med. De vil bestå og skulle det skje forandringer, vil det nok gå over ganske lang tid så de faste gjestene nesten ikke vil merke endringen. Heldigvis har flesteparten av de tidligere ansatte sagt ja til å fortsette. Dette gir oss unike muligheter til å videreføre tradisjonene og ikke minst de rettene som er mest populære. Selvfølgelig vil man innimellom kunne få kjøttkaker og stua kål smiler Tsair lurt og minner oss på at han har bodd i Norge i mange år og kjenner til norske matvaner og tradisjoner. 

Oppussing
Nye eiere vil i nesten alle tilfeller presse frem en form for oppussing. Det vil jo også skje her sier en entusiastisk Tsair, men det vil bli meget skånsomt og forsiktig slik at vi ikke ødelegger det som for mange er «Rompub’n». Noen maling strøk vil nok komme – smiler han og legger til at de fleste nok bare vil synes dette er helt på sin plass.

En energisk familie står dermed klare til å ta over livsverket etter «John» som ble borte så altfor tidlig. Han er selvfølgelig dypt savnet, men gjestene virker fornøyde med at tradisjonene i denne «brune puben» videreføres.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

ROCKA møbler

mortensen

uteDesign – med avdeling på Høyda

mortensen

Vita er på plass!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy