Image default
Nytt på Høyda

Hverdagslykke på Høyda

I slutten av april åpnet klesbutikken Ninas Hverdagslykke dørene på Høyda. Innehaver Nina Merethe Felle trosset pandemien for å levere merkeklær til mossingene. I det spennende utvalget finnes også det lokale designermerket Equator, som eies og drives av Markus Holder fra Moss.

Nina Merethe Felle er svært godt kjent i klesbransjen. I 27 år jobbet hun på Porto Bello i Moss sentrum, før hun på sensommeren i fjor bestemte seg for å satse for fullt på sin egen forretning. Med oppmuntring og støtte fra kjæresten hoppet hun i det, og etter mange måneder med ombygging og oppussing av lokalene, noe paret gjorde selv, var butikken et faktum. Valget falt på Høyda på grunn av områdets hyggelige handelsmiljø og de fine lokalene. 

– Vi skulle egentlig åpnet 8. april men ble litt forsinket på grunn av nedstengningen, så den endelige åpningsdagen var 29. april. Vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger fra vi åpnet dørene, smiler Felle. På grunn av koronasituasjonen arrangerte vi ikke en tradisjonell åpning som ofte trekker store folkemengder. Men folk fikk med seg åpningen på sosiale medier, så vi hadde vi en jevn og god strøm med kunder hele dagen. Det var stor begeistring for produktene og klesmerkene vi selger, og folk var glade for å se meg igjen, stråler Felle, som sluttet i Porto Bello for seks måneder siden.

Satser på kvalitet
Butikken satser på kvalitetsplagg som blant annet er laget av 100 % økologisk lin, i tillegg til salg av skjerf, belter og sko. Produktene er produsert i Europa, som gir mindre klimaavtrykk og er derfor et litt grønnere alternativ. Felle mener det er viktig å unngå en bruk-og-kast-kultur av hensyn til miljøet.

– Med litt bedre kvalitet vil plaggene vare mye lenger uten å miste fasongen eller vaskes i stykker. Det er mer lønnsomt i det lange løp, spesielt for klassiske plagg som aldri går av moten, forklarer Felle. Tidløse plagg som T-skjorter kan brukes i mange år hvis kvaliteten er litt bedre. I tillegg er det bra for miljøet, fortsetter hun.

Equator
I hyllene og på klesstativene finner man merker som American Vintage, Jim Rickey og norske klesmerker som Julie Josephine, One & Other og Urban Pioneers. I tillegg har butikken valgt å selge produkter fra det lokale varemerket Equator, som i 2019 ble startet av Markus Holder og Christian Kilstad fra Moss. I dag er det Markus Holder som driver firmaet videre alene. 

Felle syns det er gøy og spennende å selge produktene til Equator i klesbutikken sin. Produktutvalget til det lokale varemerket består av økologiske kasjmirskjerf, herrebelter i eksklusivt skinn og trendy sportsbelter. Fram til nå har selskapet hovedsakelig solgt produktene via sin egen nettbutikk equatorstore.com. Innehaveren Markus Holder syns derfor det er spesielt hyggelig å kunne selge produktene i en lokal butikk i hjembyen. 

– Etter å ha drevet med nettsalg i halvannet år er planen å selge produktene i flere fysiske butikker etter hvert, forteller Holder. Det er gøy at det er en butikk i hjembyen som er først ut med å selge varene. Vi får mye positive tilbakemeldinger om kvaliteten på skjerfene og beltene våre. Når kundene kjenner på produktene, ser de at dette ikke er masseproduserte varer, men ekte håndverk av høy kvalitet, fortsetter han.

Etikk og klimaavtrykk
Både Felle og Holder har samme etikk når det gjelder produkter; det skal være varer av god kvalitet, produsert på en etisk måte med minst mulig klimaavtrykk. Det er langt bedre for alle i det lange løp mener de to lokale gründerne, som har trosset utfordringene det siste året og kommet seirende ut.

Tekst: Ellen-Marie Kristiansen

Foto: Jørn Mortensen


Related posts

Nå er ringen sluttet for Artur

mortensen

Fotojakt på Høyda med premier for 29.000,-

mortensen

Black Friday – Flott å gi litt ekstra tilbake til kundene

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy