Image default
Hjem & Fritid Nytt på Høyda

Kortreist trygghet

Det hersker liten tvil om at det er full fart på Høyda om dagen. Stadig kommer det nye butikker til og et økt tilbud betyr selvfølgelig også flere mennesker i handelsområdet. Dessverre har ikke alle gode intensjoner. 

Daglig leder i M8 Eiendom AS, Trine Lise Wahl velger nå derfor å montere videoovervåkingskameraer på selskapets fellesarealer. Disse er kun ment som et forebyggende tiltak forteller hun.

– Helt klart. Vi har ingen intensjoner om å benytte disse bildene til noe annet enn å overvåke våre egne fellesinnganger. Her er det ingen som skal sitte å overvåke noe som helst. Bakgrunnen for at vi nå velger å gjøre dette er at vi merker at ting er i endring her i området. Da mener jeg på både godt og vondt. Ut ifra egne opplevelser mener vi at det nå er et riktig steg å sette opp kameraer. De skal kun rettes mot byggets hovedinnganger og ikke noe annet. Kun som et preventivt tiltak og til bruk bare hvis noe skulle skje, forklarer Wahl.

De som har fått i oppgave å utføre jobben er firmaet PC Hjelp AS. De har akkurat flyttet fra sentrum og opp i Varnaveien 35, så et mer kortreist oppdrag skal man lete lenge etter. Et naturlig valg mener Wahl.

– Når vi først har det vi etterspør her oppe på Høyda så mener jeg det er naturlig å benytte oss av det. Vi føler at PC Hjelp har den kompetansen som skal til for at vårt ønske skal bli løst på en tilfredsstillende måte.

Det er Geir Anders Hansen som er innehaver av firmaet PC Hjelp AS. Montering av videokameraer for overvåkning har firmaet drevet med helt siden de startet opp for 16 år siden. Nå er imidlertid hverdagen en helt annen i forhold til både kvalitet og muligheter enn i starten.

– Det er som natt og dag. Kvaliteten på bildene fra de kameraene vi nå setter opp holder høyt nivå. Av den grunn er det jo også flere som ønsker slike anlegg. Det handler ikke bare om næringseiendommer, med også til privat bruk. Det som da er viktig å få frem er at kameraene kun har lov til å være rettet inn mot egen eiendom, forteller han.

Hva tenker du så om oppdraget du akkurat har mottatt fra din egen gårdeier?

– Ut ifra den praten vi har hatt med M8 Eiendom AS, så mener jeg helt klart at det er et fornuftig valg å benytte kameraer for å få kontroll på fellesarealene. Dette er for øvrig svært vanlig nå til dags og som de selv sier, så er det først og fremst ment som et preventivt tiltak og selvfølgelig i tråd med Datatilsynets krav, avslutter Hansen

Av Petter Andresen

Related posts

Jan måker plass til sin nye arbeidshverdag

mortensen

Takker for tilliten

mortensen

Fødselshjelperen June

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy