Image default
Hjem & Fritid

Action i bassenget hele høsten!

Varmegradene stiger og den norske sommeren lokker både store og små ut for et bad, men ikke alle drar på stranda! I Råde er det flere som stadig tar seg en dukkert i hagen. Hos Linda Edvardsen og Paavo Saarenpä har badingen vært i gang siden april! Med flere barn i hus, sol og varme, grillsesong og sene sommerkvelder skal det heller ikke være mangel på actionfylte aktiviteter i bassenget!

Paavo er en av de ansatte som jobber ved Bassengspesialisten AS. Han og de 6 andre i staben har relativt travle dager fra tidlig vår til sen høst. I fjor holdt de det gående helt frem til plussgradene forsvant.

På hjemmebane har han selv vært i bassenget i år, men det er så klart barna som står for mesteparten av de fuktige turene i hagen! Her kaster de seg rett som det er ut i bassenget på 4×8 meter, akkurat når det passer seg. Bassenget ordner seg selv med helautomatisk renseanlegg, og tar seg godt ut med lys når det er i bruk og lamelltrekk når det er stengt.

– Vi åpner det ved behov, og på kveldene er det fint å se på lysene i vannet. Her bare vrir vi på nøkkelen når vi er klare for å bade, sier Paavo.

Ikke et klasseprodukt lenger
I dag er det blitt et ganske vanlig syn å se hager med egne basseng, ergo det finnes ingen typisk kunde av disse produktene. Alt fra barnefamilier til voksne og pensjonister vil gjerne ha bademuligheter tilgjengelig rett utenfor døra, enten de er hjemme eller på hytta.

Gjennomsnittsbassenget er på 4×8 meter med variabel/skrå bunn i glassfiber, og er helisolert med honeycomb kjerne – den sterkeste konstruksjonen som finnes. Dette kan fylles med opptil 40.000 – 50.000 liter vann, så det er klart at dette kreves både plass og ressurser. Tro det eller ei, men prisene har ikke økt de siste åra.

– Et basseng veier mellom 600 kg til 1,3 tonn. Selve bassenget leveres med livstidsgaranti, og sikkerhet som kan kjøpes ved siden av er inngjerding, sikringstrekk, gjerde og tak. I tillegg kan ekstrautstyr som fossefall og fontener kjøpes separat for de som ønsker det, sier Paavo og Linda.

Tanker om anskaffelse?
Bassengspesialisten som holder til på Kambo har 23 års erfaring og ble etablert i Moss 1. Januar 2000. Tom Erik Lund er daglig leder og forteller at sesongen startet for fullt allerede før 17.mai! Så tidlig som 11.mars var de i gang i år, og stadig flere henvendelser fra kunder kommer strømmende inn.

Selv om sommeren er godt i gang er det fortsatt gode muligheter for å skaffe seg et basseng som man kan glede seg over helt frem til oktober, eller så lenge det er plussgrader. For alle som går med planer om en ny investering utendørs er det greit å ha tenkt ut litt angående plassering, strørrelse og sikring på forhånd. Skal du ha ekstrautstyr kan du så klart velge og vrake i lukus for en hver smak.

– Når hullet er klart så er bassenget ferdig på en til tre dager, og vi kan levere hvor som helst, smiler Tom Erik.
Å kjøpe et basseng er som å kjøpe en bil, kundene velger selv hvilket utstyr de vil ha ved siden av. Vi leverer også belysning, oppvarming, kantstein, motstrømsanlegg med farge og undervannshøytalere med lyd, fortsetter han.

Gjør hele jobben!
Bassengspesialisten er den eneste leverandøren av basseng og bassengutstyr i Østfold, men leverer basseng og sender varer over hele landet. På Østlandet har de en solid kundegruppe. Faghandleren hjelper deg gjennom hele prosessen fra søknad til ferdigstillelse.

– Vi er en forhandler som er godkjent for ansvarsrett, og ved siden av vår butikk i Osloveien er vi stort sett alltid tilgjengelig på telefon. Alle våre ansatte har teknisk bakgrunn og lang erfaring enten de er selgere eller montører. Vi utfører alt av service på eksisterende basseng og har stor kompetanse vedrørende reperasjoner og teknisk utstyr av alle svømmebasseng, stadfester Tom Erik.

Alt av informasjon står på hjemmesiden www.pools.no!

Populært både på jobb og hjemmebane
Eksisterende kunder er fornøyde og anbefaler gjerne videre til venner og bekjente. Basseng i hagen og mer privatliv! Det er ingen tvil om at det er noe mange setter pris på!

Linda og Paavo tror også at tryggheten som kundene får ved kontinuerlig oppfølging er en del av grunnen til den fornøyde kundebasen. Ved behov utføres lekkasjetester og varmepumpereperasjoner på bedriftens eget serviceverksted med alt av bassengutstyr.

– Jungeltelegrafen, konstanterer Paavo. Det er slik fornøyde kunder forteller videre slik at vi blir anbefalt! Hjemme i Råde er bassenget er populært hele sesongen. Både venner og familie kommer stadig innom for en dukkert, og familien bistår gjerne med både badeleker og redningsvester til de minste!

Og – så lenge plussgradene holder er det action i hagen en god stund til!

Tekst: Linda Morønning

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Moss Hagemaskinservice: 4000 produkter til hage og skogbruk

mortensen

Jozsef Bøhm; 30 år i hagemaskin bransjen

mortensen

Miljøbilen kommer til en plass nær deg

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy