Image default
Bil

Varnaveien Bilpleie og Service – utvider med 500 kvm dekkhotell

Dekkhotell tilbudet er ikke nytt – smiler innehaver Richard Anker-Jensen da han viser oss rundt i det nye flotte bygget. Her er alt lagt til rette for et raskt og effektivt skifte av hjul, slik at ventetiden blir minimal for våre kunder.

Dekkhotell tilbudet har blitt utrolig mye bedre og kan favne mange ganger de «hotellgjestene» vi har hatt til nå forteller daglig leder Anker-Jensen mens vi rusler rundt i det 500 kvadratmeter tilbygget. Det er ikke bare dekk her – smiler han og forteller om flotte kontorlokaler i etasjen over som er beregnet på utleie.

Gjennomtenkte løsninger
To store porter som leder rett inn på løftebukker som står nedfelt i gulvet, gjør det enkelt for oppløft til skifte av dekk. En smart linje med dekkmaskiner gjør at av og påmontering av dekk på felg, samt balansering, kan gjøres på en effektiv og rask måte. God takhøyde og høye porter gjør at også høye kjøretøyer kan hjelpes med dekkene. Mange bobileiere bruker nå sine rullende fritidshus både sommer og vinter. Dette gir et behov for skiftning av hjul etter sesongen, samt oppbevaring av hjulene som ikke er i bruk.

Lagring i godt dekkmiljø
Dette bygget har blitt satt opp med hensikt å lagre dekk – forteller Anker-Jensen. Vi har derfor montert et godt dimensjonert varmegjenvinnings system som skal holde et jevnt innemiljø for dekkene hele året. Anlegget er balansert og vil derfor sørge for at systemet blir justert etter om portene har vært opp eller ikke. Her blir hele miljøet inne justert, både med hensyn til temperatur og fuktighet. Et system som ser ut til å fungere utmerket – smiler en stolt Richard Anker-Jensen.

3000 hjul
Med tilpassede reoler og et smart merkesystem blir hjulene lagret og kan raskt hentes frem. Navn eller bilnummer blir tastet inn på datamaskinen og hylle med plassnummer kommer frem. Der skal så dine dekk stå lagret og de er merket med ditt navn og bilnummer for kontrollen skyld. Det er plass til 3000 dekk i disse reolene forteller Richard Anker-Jensen og kan fortelle at det er temmelig hektisk når 750 biler skal skifte til sommer eller vinterdekk. De aller fleste er tidlig ute og bestiller tid, men det er alltid satt av litt romlighet imellom, slik at vi kan hjelpe de som har punkteringer eller skader på dekkene sine.

Alle hjelper til
Med sine ti ansatte totalt, og med tre på dekk totalt, blir det under de hektiske periodene flyttet folk ut fra lakkbehandligen til dekkskifting. Disse har fått grundig opplæring og kan behandle det meste av utstyret som tilhører dekkavdelingen. Dette gir en effektiv og grei rullering slik at det er mulig å holde effektiviteten på topp.

Godkjent dekkverksted
Varnaveien bilpleie og service er godkjent fra Statens veivesen som både dekkverksted og bilglassverksted. Anker-Jensen kan også stolt fortelle at de i 2018 fikk sin godkjenning som miljøfyrtårn fra Moss Kommune. Streben etter denne godkjenningen ga oss innblikk i muligheter og opplæring i mange gode løsninger om hvordan vi kan behandle avfallet og miljøsikkerheten til våre ansatte. En lærerik prosess som vi nå stolt kan si at vi lever etter.

Vi hadde 20 års jubileum i 2018 – smiler Richard og slår ut med hendene. Bygging av dekkhotellet og alt som det medførte av ekstrajobb fikk vi rett og slett ikke tid til noen planlegging. Vi satser stort på at stortrommen skal bli tatt i bruk ved 25 års jubileet. En hardt arbeidene komite med firmaets «grand old man» i spissen er i gang med forberedende planlegging. 

Tekst: Ivar B Johansen
Foto: Jørn Ivar Mortensen

Related posts

Skoda Enyaq iV80: Romslig, komfortabel – og går langt

mortensen

Riis Bilglass etablerer seg på Høyda

mortensen

25 -26. november 2021: Yrkesbildager hos Moss To-Takt

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy