Image default
Bil

Mer enn bare Volvo

For de aller fleste av oss blir nok Bilbutikk1 kun sett på som byens Volvo-forhandler. Det kanskje ikke så mange vet er at de har langt flere bilmerker på menyen.

Legger man turen innom Bilbutikk1 sine lokaler på Kvaenjordet hersker det liten tvil om hvilket bilmerke som både er best eksponert og i klart flertall. Det er Volvo. Det mange ikke vet er at denne bilbutikken også er lokal forhandler av en rekke andre bilmerker.

– Vi skjønner godt at kundene ser på oss som en ren Volvo-forhandler, men faktum er at vi har et langt bredere utvalg når det kommer til bilmerker. Hos oss kan du faktisk få biler fra produsentene Land Rover, Jaguar og Honda i tillegg til Volvo, forteller næringsselger, Ulf Petter Pedersen.

Engelsk finesse
Et av merkene som det har vært god etterspørsel etter til tross for at showrommet ligger i Bilbutikk1 sin avdeling i Fredrikstad er Jaguar. Da tenker vi først og fremst på den helelektriske SUV`n I-PACE. Pedersen skjønner godt hvorfor denne modellen har slått godt an hos mange.

– Jeg vil vel driste meg til å si at dette er en av vinnerne på elbilmarkedet. En av grunnene til dette var at den var veldig tidlig ute i forhold til modeller i det såkalte crossover-segmentet. En annen god grunn er selvfølgelig komforten. Vi snakker jo engelsk luksus her, eller art of performance som de selv velger å kalle det. Jaguar I-PACE EV 400 får man i tre ulike utstyrsutgaver som er skreddersydd for ulike behov. Den rimeligste utgaven starter på ca. 670 000 kroner, uttaler Pedersen.

Ikon i ny drakt
Et annet engelsk bilmerke under Bilbutikk1-paraplyen er Land Rover. Her kan du velge blant smått ikoniske Land Rover Defender og en rekke utgaver av Range Rover. Vi kommer allikevel ikke utenom en aldri så liten prat om den pålitelige Land Rover Defender som nå har kommet i en ny utgave.

– Her snakker vi om en ekte offroader som nå blant annet har kommet med en nyutviklet 3.0 liters sekssylindra dieselmotor. Dette er bilen som tar deg trygt frem uansett om man skal kjøre i terrenget eller på landeveien. Så langt har det vært størst etterspørsel etter varebilutgaven, men dette vil nok ifølge importøren endre seg med introduseringen av ladbare utgaver. Dette er forholdsvis dyre biler, men så får du også det litt spesielle, smiler bilselgeren.

Høy retrofaktor
Det ferskeste bilmerket under Bilbutikk1-fanen er japanske Honda. Her er det spesielt den helelektriske modellen Honda e som det er størst etterspørsel etter. En skikkelig bybil eller nummer to-bil som er liten å se på, men som er stor på flere andre områder.

– Dette er en artig bil til en svært fornuftig pris. Faktisk starter den under 300 000 kroner. Selv om den ikke ruver størrelsesmessig så byr den på en rekke smarte løsninger. På dashbordet har man for eksempel hele seks skjermer. Dette inkluderer blant annet to infotainmentskjermer og innvendige sidespeil. Her kan faktisk ungene ta med spillkonsollen og koble seg til ulike spill under kjøreturen. Både hva utseende og funksjonalitet angår kan man vel slå fast at dette er en bil litt utenom det vanlige, forklarer Ulf Petter Pedersen.

– Som du selv nevner så står ingen av de nevnte bilene permanent her i Moss. Hvordan løser dere det når potensielle kjøpere kommer innom for å prøvekjøre?

– Det har vi greie rutiner i forhold til. Da henter vi den aktuelle bilen til Moss slik at kunden slipper å ta kjøreturen ut til en av våre andre butikker rundt om i Østfold.  Vi skulle selvfølgelig gjerne ha presentert alle de ulike bilmerkene som vi fører her i butikken vår i Moss, men det lar seg dessverre ikke gjennomføre på grunn av plassmangel. Da får vi i stedet by på litt ekstraservice. 

-Vil det bli mulig for mossingene å få stifte bekjentskap med disse bilmerkene under Bilfestivalen på Høyda nå i august?

– Ja, det vil det bli muligheter for. Vi kommer til å stille med et bredt utvalg som inkluderer disse merkene, så det er bare å ta turen innom for en hyggelig bilprat, avrunder Ulf Petter Pedersen.

Av Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Slitte ruter er trafikkfarlig

mortensen

BYD TANG: Kinesisk storsjarmør inntar norske veier

mortensen

Stor suksess etter flytting

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy