Image default
Bil

Bjørn Ernø har klokketro på bruktbilmarkedet

ERNØ AUTO AS i Rabekkgata i Moss opplevde et toppår i 2018 med hele 430 solgte biler. Det antallet mener innehaver Bjørn Ernø er det er mulig å pynte litt på. Kanskje det skjer allerede i år!

Høyda-området har i mange år vært kjent for sitt mangfoldige utvalg av bilbutikker. Da snakker vi ikke bare om nybilsalg. En av de virkelig store når vi kommer inn på bruktbiler holder til i Rabekkgata. I fjor solgte ERNØ AUTO AS hele 430 biler og så langt tegner det også svært godt for 2019.

– Vi har ingen grunn til å henge med nebbet når vi ser på salget så langt i år. I løpet av årets sju første måneder har vi solgt hele 280 biler. Det er vi fornøyde med, forteller innehaver Bjørn Ernø.

Lokaler med sjel
Det er i de tidligere lokalene til Moss To-Takt AS som Ernø Auto AS har hatt sitt tilholdssted de siste tre årene. Et perfekt sted mener Ernø.

–  Her har vi fått det bra. Det å få overta lokalene der Moss To-Takt AS sikkert har solgt biler i over 50 år er egentlig ganske stort. Dette stedet er forbundet med god kvalitet og den tradisjonen ønsker selvfølgelig vi å videreføre.

Økt etterspørsel etter dieselbiler
En titt rundt i bruktbilparken viser at det er en klar overvekt av biler med bensin og dieselmotorer. Det er ikke uten grunn.

– Vårt inntrykk er helt klart at de fleste fortsatt er ute etter biler med fossilt brennstoff. Jeg vil tippe at tett oppunder 95% av alle salg vi har gjennomført er biler med enten bensin eller dieselmotor. Dieselbilene har jo blitt pekt ut som et miljøversting, men faktisk ser vi at etterspørselen nå øker jevnt og trutt, forteller han.

Stort utvalg
De som er ute etter å kjøpe seg en bruktbil har mer enn nok å velge blant hos ERNØ AUTO AS. Både utstillingsflaten innendørs og oppstillingsplassen på utsiden er fylt opp til randen. Et bevisst valg forteller han.

– Skal du få solgt biler så må du jo også ha biler å vise frem. Så enkelt er det. Vår strategi er å alltid ha mellom 60 og 80 biler i ulike prissegmenter inne til enhver tid. Hos oss er det bruktbiler fra 50 000 kroner og opp til 300 000 kroner som selger best, uttaler Bjørn Ernø.

Skjerpet fokus
en siste tiden har det dukket opp flere store aktører på bruktbilmarkedet i Moss. Det har selvfølgelig Ernø registrert for lengst.

– Kunne jeg velge så skulle jeg jo gjerne vært foruten en økt konkurranse. Akkurat det er jo ikke opp til meg og dermed må vi ta opp kampen. Økt konkurranse betyr at vi må brette opp ermene. Nå gjelder det å ta godt vare på alle potensielle kunder som kommer innom, forklarer han.

Har stor tro på fremtiden
Hvordan fremtiden vil fortone seg for bruktbilbransjen i Høyda-området er det selvfølgelig vanskelig å spå. Bjørn Ernø mener imidlertid at man fortsatt har all grunn til å være optimister.

– Jeg har troen på at det vil være mulig å oppleve gode tider også i årene som kommer. Det er fortsatt mange kjøpere der ute som er usikre på hva som er den rette veien å gå. Skal de velge elektrisk, hybrid, bensindrevent eller diesel? Disse potensielle kundene vil nok fortsatt prøve seg litt frem og det gjør at jeg velger å være optimistisk på vegne av bruktbilbransjen. Spennende kommer det uansett til å bli. Det er bare å gi gass, avrunder Bjørn Ernø.  

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Ny kundemottager hos Moss To-Takt

mortensen

VW ID.4 er hos Nordlie Auto

mortensen

Ny selger hos Moss To-Takt AS

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy