Image default
Moss

Tradisjonsrik skole i tradisjonsrike lokaler!

I det gamle ærverdige Jeløy skole som ble bygget i 1908 er håndverkere i full gang. Det sages og borres mens de roper lavmælte beskjeder til hverandre. Det er skolestart om få dager og da må alt være tipp, topp samt rent og pent. Barnehagen i underetasjen er i full gang, men de barna syntes det bare var toppers med så mange «kuule arbesfolk» som nærmest løper rundt i bygget.

Torderød skole, som vi tidligere kjente som Liljedahl skole, har byttet tilhold fra Helgerødgaten til den ærverdige mursteinsbygningen i Folke Bernadottes gate 8. Dette er en friskole som drives av adventistene som har 140 år med drift av skole.

Nytt ventilasjonsanlegg
For å oppfylle dagens krav til ventilasjon og ren luft, har skolen investert i et moderne ventilasjonsanlegg. Dette tar bortimot 25% av arealet på det store loftet og skal oppfylle alle krav om ren luft og gi et godt innemiljø for alle som bruker lokalene i den flotte gamle bygningen. 

Rektor Myrdal er synlig stolt da han viser frem alle klasserommene i det store bygget. Det er pusset opp og oppdatert nesten overalt. Alle klasserom har smart tavler og datautstyr som tilfredsstiller kravene til moderne undervisning. En liten men fullt akseptabel gymsal var det også funnet plass til, og den hadde blitt utstyrt med «politiglass» så det skulle være nesten umulig å knuse med ball.

Utdanner for fremtiden, påvirkning med respekt
Skolen har et stort fokus på verdier, og har forskjellige verditemaer hver måned gjennom året. Adventistene er kjent for sin tilknytning til de kristne verdier, men rektor Myrdal påpeker at denne påvirkning gjøres med respekt for den enkelte elev og dennes foreldre.

Den første måneden ved skolestart er det omtanke som er satt i fokus. Det er også i denne forbindelse at eleven blir engasjert i Hjelpeaksjonen 2019. Her samler de inn penger til et skoleprosjekt i Niger.

Moderate skolepenger
En skulle tro at en privatskole skulle koste mye for foreldrene. Slik er det ikke med Torderød skole. Ved hjelp av statsstøtte til utdanningen kan skolen drives med moderate foreldrebetalinger. Da det ligger i statuttene at Torderød skole skal være en skole for alle, kan det etter søknad søkes om reduserte foreldrebetalinger. Denne er da behovsprøvet og sørger for at alle kan ha mulighet til å få en tilfredsstillende opplæring.

I denne foreldrebetalingen ligger alt som angår skoleplanen. Det vil si at leirskole og ekskursjoner ikke vil gi foreldrene uventede kostnader.

Torderød skole skal være et godt sted for alle
Torderød skole har undervisning fra 1 til 10 trinn. De søker å skape engasjerte samfunnsborgere med respekt for alle verdier. Vi er opptatt av å forebygge mobbing på skolen og i sosiale medier, samt at en hovedregel om at alle skal bli sett hver dag. 
Alle lærere har som hovedoppgave ved starten av ett nytt skoleår å lære seg navnene på alle elever og lærere. Til slutt kan det nevnes at skolekjøkkenet kun gir opplæring i vegetarisk mat. Min skeptiske mine trakk frem smilet hos rektor Myrdal, og han la raskt til at de som har behov for vanlig føde sannsynligvis får denne opplæringen hjemme.

Noen få ledige plasser
I de øverste klassetrinnene er det ved skolestart noen få ledige skoleplasser. I trinnene fra 1 til 4 er det nesten fulltegnet i noen år fremover, men i trinnene fra 5 til 10 er det noen få plasser innenfor de enkelt trinn. 

Skulle denne formen for skole pirre din nysgjerrighet, eller om den kanskje kunne treffe riktig for deres barn, ta kontakt med skolen eller rektor Jostein Myrdal (se annonse). Det finnes også mye opplysninger på hjemmesiden www.torderodskole.no

Tekst: Ivar B Johansen/Foto: Jørn Mortensen


Related posts

Galleri F15 produksjonsavdeling i Møllebyen

mortensen

Moss Magasinet 2020 er klart

mortensen

Da Edvard Munch regjerte på Grimsrød, Jeløy

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy