Image default
Fritid Moss

Mille (16) tok ansvar når det trengtes som mest

Mille Haldorsen Wennersten fra Jeløy har en høy stjerne på Noreødegården Ryttersportsenter. Driverne nærmest lovpriser ungjenta som daglig tar i et krafttak for at ridesenteret skal klare å holde hodet over vann i en svært utfordrende tid.

Starten av mars måtte en rekke bransjer stenge ned for å få kontroll på smittespredningen av covid-19. En av disse var landets ridesentre. Selv om kundegrunnlaget på blant annet rideskolene forsvant over natten, så gjorde jo ikke hestene det. De måtte jo fortsatt ha sitt daglige stell. På Noreødegården Ryttersportsenter i Moss fikk driverne Liselotte Lefdal og moren Annemor Paulsen kjenne endringen på kroppen.

Annemor, Mille, hesten Madiba og Liselotte i stallen på Noreødegården Ryttersportsenter

– Det ble jo en voldsom omveltning. Normalt er det jo mange som hjelper til med å utføre de ulike gjøremålene som må til gjennom dagen, men de aller fleste av disse ble jo borte på grunn av nedstengningen. Heldigvis var det noen som ble igjen, forklarer Liselotte Lefdal og ser bort på 16-år gamle Mille Haldorsen Wennersten.

Tok ingen betenkningstid
Mille har drevet med hester siden hun var i 10 år gammel. Etter at de nye driverne tok over driften av ridesenteret i august i fjor har hun tilbragt svært mange timer på Noreødegården. Når koronaen slo til skjønte hun straks at det kom til å bli utfordrende tid fremover.

– Jeg var faktisk her på jobb den kvelden som Liselotte og Annemor informerte om at de måtte stenge. Jeg bestemte meg egentlig der og da for å tilby meg å hjelpe til med å holde hjulene i gang. Siden midten av mars har jeg vært her fra 07-tiden om morgen og avsluttet dagen først i de sene kveldstimer, forklarer hun.

Hva så med skolearbeidet. Som avgangselev på ungdomsskolen har du vel strengt talt mer enn nok å fokusere på i forhold til fjernundervisning og lekser?
– Det krever selvfølgelig at man er strukturert, men det føler jeg ikke akkurat at har bydd på noen utfordringer. Jeg følger undervisningen helt som vanlig. Den eneste forskjellen er at jeg sitter her oppe på Noreødegården i skoletiden i stedet for hjemme. For å være helt ærlig så synes jeg at det gir meg noen fordeler. Her oppe er det jo vesentlig mer ro enn jeg ville fått hjemme, ler Mille.

Lovpriser Mille
Liselotte Lefdal og Annemor Paulsen er selvfølgelig svært takknemlige for all den hjelpen som Mille Haldorsen Wennersten bidrar med for at de skal klare å holde hjulene i gang. 

– Vi tar av oss hatten for Mille. Hun har vært en ivrig stalljente siden vi kom i august i fjor. Hun var litt forsiktig i begynnelsen, men etter hvert som hun ble varm i trøya kom også Milles kvaliteter godt frem. Det har blant annet ført til at hun nå har sine egne undervisningstimer på rideskolen. Jeg har egentlig bare godt å si om Mille. Hun er både flink til å utføre oppgavene og svært pliktoppfyllende innenfor alt hun foretar seg, skryter Liselotte Lefdal.

En annen hverdag
Nå er det cirka to måneder siden Noreødegården Ryttersportsenter måtte stenge dørene, men heldigvis har oppmykningen av innførte tiltakene gradvis ført til at man nå så smått har begynt å komme i gang med undervisningstimene igjen. Hverdagen er imidlertid ikke helt som før, forklarer den ivrige 16 år gamle stalljenta fra Jeløya.

– Vi må jo nå gjøre om på gruppene slik at vi maksimalt er fem personer involvert. I tillegg må vi vaske ned hestene og utstyret etter hver undervisningstime. Som om ikke det er nok, så har vi jo også to meters-regelen, som jeg personlig synes har vært litt utfordrende. Jeg liker normalt å være en instruktør som er tett på rytterne for å hjelpe til ved behov, men nå må jeg holde god avstand. Heldigvis gjøres det snart om til bare en meters avstand og det hjelper jo på, smiler hun.

Rørt over all støtten
De siste månedene har selvfølgelig vært svært utfordrende for Annemor Paulsen og datteren Liselotte. Heldigvis har det jevnt og trutt tikket inn gladmeldinger på SMS og mail som har hjulpet godt i en tøff hverdag.

– Den har vært en rar tid for oss alle og jeg skal innrømme at det tidvis har vært tøft. Heldigvis har vi mange støttespillere der ute. Det vises godt gjennom alle de hyggelige meldingene vi har mottatt fra kunder og deres familier. Disse tilbakemeldingen har selvfølgelig vært med på å gjøre hverdagen vår noe lettere. I tillegg vil jeg også passe på å takke alle våre forståelsesfulle leverandører som har hjulpet til på sine måter. Det hersker i hvert fall liten tvil om at det er mange der ute som er opptatte av at dette tilbudet skal bestå og det varmer selvfølgelig, avrunder Annemor Paulsen. 

Tekst Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

MOJFF ung: En aktiv ungdomsgruppe i en aktiv forening

mortensen

Per (85) fra Moss er en ekte jernbanemann

mortensen

Mio Solitun Seniorpensjonat: «Vi har det bedre enn på et hotell»

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy