Image default
Moss Nytt på Høyda

Noen setter Moss på kartet, andre setter Moss på bilen

For en god del år siden var det svært populært å ha klistremerker på bakruta på bilen som viste hvor du kom fra. Nå har dette fått en lokal renessanse i Moss.

I løpet av sommeren har du sikkert lagt merke til biler med klistremerker av mossekråka, eller med navnet Moss på, hvor bokstaven o er byttet ut med et hjerte. De er det PS Press Reklame på Høyda som står bak. En liten «gimmick» som raskt spredte seg som ild i tørt gress. Salget til nå har mildt sagt vært langt over forventet.

– Det kan du trygt si. Det var vel ingen av oss som trodde at etterspørselen skulle bli noe i nærheten av det den har vært. Denne sommeren har vi virkelig vært med på å sette Moss på kartet, eller bilen om du vil, ler Siv Holder som er markedssjef i reklamebyrået.

Populært stunt
Det var under en lunsjprat på jobben før fellesferien at ideen om å trykke opp klistremerker ble lansert. Forslaget fikk grønt lys umiddelbart.

– Vi er jo en gjeng med lokalpatrioter som jobber her, og når lokale stunt blir diskutert går de som regel gjennom. Det har jo vært en høyst spesiell sommer, hvor stort sett alle av oss har gjennomført ferie på hjemmebane. I den forbindelse tenkte vi at det hadde vært moro å markere hvor vi kommer fra med et godt gammeldags klistremerke, akkurat slik man gjorde før i tiden. Det synes tydeligvis mange andre også, smiler hun.

Kråka populær
Selv om klistremerkene har blitt produsert med ulike motiver, så kommer man ikke utenom at det er noen som har vært mer etterspurt enn andre. 

– Merkene hvor mossekråka er avbildet har helt klart solgt best. Det er mange som fortsatt er veldig stolte av det gamle kommunevåpenet og det har man jo all mulig grunn til. Kråka føyer seg bare inn i rekken over svært mye som vi mossinger har grunn til å være stolte av, svarer Holder.

Gullsporen på vent
Synes du ikke at det utad kanskje virker litt rart å produsere klistremerker med det gamle kommunevåpenet som motiv?

– Jeg skal ikke si meg uenig i det, men det har sin naturlige forklaring. Vi forsøkte å få produsert opp merker med det nye kommunevåpenet som motiv, men problemet var bare at det ikke lot seg gjøre på grunn av opphavsretten. Vi får håpe at vi kan få til det ved en senere anledning, forklarer Siv Holder.

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Mazda MX30 på Norgesturne Mazdas første elbil hos Moss Totakt

mortensen

Bajazzo endret konseptet og fikk full uttelling

mortensen

Carlsen Fritzøe har reåpning etter store oppussingsprosjekter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy