Image default
Mat & Drikke Nytt på Høyda

Snikgjest på Bredsand – Et lite mekka for lokalprodusert mat og drikke

Her i Østfold har vi mye å være stolte av når det kommer til produksjon av både mat og drikke. Bare spør Renate Schjolden. Butikkinnehaveren har virkelig blitt en liten snikgjest på lokalmat og det kommer selvfølgelig kundene til gode.

Er du en av mange som er opptatt av lokalprodusert mat, ja da bør du raskest mulig legge turen innom Renate Schjoldens gårdsutsalg i Lokalmatsenteret på Bredsand. Hos Snikgjest bugner det nå av deilige lokalproduserte råvarer fra hele Østfold

– Jeg vil tippe at opp mot 90% av det du ser her i butikken nå er produsert lokalt. Da snakker vi ikke bare om mossedistriktet, men om Østfold som helhet. Folk ønsker rett og slett å kjøpe mest mulig lokalprodusert mat og det er jo ikke uten grunn. Dette er produkter som oser av kvalitet, forklarer butikkinnehaveren.

Snikgjest med mye god lokalmat i butikken på Bredsand

Over snittet engasjert
Det er en opplevelse å komme inn i gårdsutsalget til Renate Schjolden. For det første er butikken fylt opp av spennende produkter. Mange av de er ganske så eksotiske selv om de fleste produsentene befinner seg innenfor en times kjøretur fra Bredsand. I tillegg får du en svært engasjert butikkinnehaver på kjøpet. Uttrykket «å putte på en femmer» passer faktisk utrolig godt på Renate Schjolden. Da i en svært positiv kontekst. Hun mildt sagt lever og ånder for lokal mat og deler mer enn gjerne sin kunnskap med kundene. 

– Det er bare slik jeg er. Jeg lever og ånder for dette, så da er det helt naturlig å spre det glade budskap. Jeg lirer jo ikke bare av meg noe når folk lurer. Dette er produkter som jeg har tatt meg god tid til å prøve ut. I tillegg har jeg besøkt mange av produsentene for å både lære meg mer om produktet og ikke minst for å få et innblikk i hvordan det produseres. Jeg er nok en liten snikgjest, smiler Schjolden.

Heier på Renate
Lokalmatbutikken ute på Bredsand har etter hvert opparbeidet seg en god base med faste kunder. En av de som ofte legger turen innom er Siv Henriette Jacobsen fra Moss. Fylkesvaraordføreren, som også er styremedlem i Guldkorn (et samarbeidsforum for hele verdikjeden innenfor mat og drikke i Østfold) er full av lovord om både lokalmatbutikken og innehaverens engasjement.

– Det er ingen godt bevart hemmelighet at jeg heier på Renate. Hun er utrolig flink til å fremsnakke lokalmat produsert her i Østfold. I tillegg driver hun en veldig spennende butikk med et ganske så unikt vareutvalg. Folk som er ute etter det litt spesielle vil helt klart trives her, forteller Jacobsen.

Knallferskt og kjempepopulært
Under den knappe timen vi er til stede ute hos Snikgjest kommer det mange kunder innom. Flere av de har lagt inn en bestilling på forhånd. På fredager er det nemlig utlevering av både grønnsakskasser og sjømatposer. To nye satsingsområder som virkelig har slått godt an hos den driftige butikkeieren.

– Over all forventning egentlig. Både grønnsakskassa og posene med sjømat har det vært jevnt god etterspørsel etter. Dette er varer som blir pakket hos leverandør samme dag som de leveres ut. Ferskere får man det ikke, smiler hun.

Ferske brød daglig
Det er ikke bare grønnsakskassene og sjømatposene som går inn i kategorien ferskvarer. Det gjør også bakervarene som hun nylig har begynt å selge.

– Ser de ikke innbydende ut?
– Jeg kan forsikre deg om at de faktisk smaker like godt som de tar seg ut i hylla, forklarer hun før hun fortsetter. -Bakeriet er selvfølgelig lokalt. De som står bak er Samverket nede i Moss sentrum. De legger virkelig sjelen sin i å produsere smakfulle bakervarer. Det som er ekstra hyggelig er at mange av ingrediensene de benytter også produseres lokalt. Bedre kan de jo ikke bli. Vi må heie på hverandre. Det er utrolig viktig i alle sammenhenger, avrunder Renate Schjolden før neste kunde må ekspederes.

Tekst: Petter Andresen – Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Reåpning av Obs! på Rygge Storsenter

mortensen

Skousen Moss støtter FK Eika Krapfoss

mortensen

Farbror Melker ser frem mot sin første sommer på Høyda

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy