Image default
Moss

Støtvig Hotel – et av Norges beste! – Hvorfor?

For det første, det er alt bekreftet! I det gledens år 2016 utpekte TripAdvisor Støtvig som Norges beste hotell, den største seieren av de alle for hotellet.

Hva er det som gjør at dette hotellet topper liste etter liste og stadig utmerker seg, ikke bare lokalt men som et alternativ til en weekendtur til utlandet?

Etter hotellet åpnet dørene i år 1900, ble det kjøpt opp av Stig Fische i 2008, før det fremstod som nytt den 11. november 2013. Herifra har det bare gått oppover. Veldig mange eldre kjenner til dette veletablerte hotellet som ligger i Larkollveien 801, kun 50 minutter fra Oslo. Det har lang historie som i et gjennomført preg inngår i alle aspekter av byggets arkitektur, mer kjent som The Hamptons stil fra USA’s østkyst. I dette topp moderne hotellet får du en tidsreise du sent vil glemme. Her trenger man ikke være utenlands for å få den ekte feriefølselsen. I 2016 ble hotellet omtalt som en «hemmelig perle» og ble kåret til Norges beste hotell av TripAdvisors nettbrukere, men det stoppet ikke der.

Ligger alltid foran
Det krever et unikt produkt for å markere seg i toppsjiktet. Ledelsen har et klart svar på hvorfor Støtvig har truffet med sitt produkt i Østfold.

Direktør Laila Aarstrand og Hotellsjef Nina Nilsen

– Støtvig er et er et selvstendig hotell. Uten tilknytning til en kjede står vi mer fritt i hotelldriften, sier hotellsjef Nina Nilsen (36) og direktør Laila Aarstrand (54). De forteller at de har mulighet til å omstille seg raskt og tilpasse seg nye trender før andre hoteller. Hotellet er rett og slett først ute med å kontinuerlig tilby hva enn hjertet begjærer av aktiviteter for å gi sine gjester et sted som de kan identifisere seg med og komme tilbake til.

– Det er spennende å se hvordan vi gjør ting riktig i forhold til markedet som bruker oss. Vi prioriterer den langsiktige planleggingen, våre standarder og det å alltid ligge litt foran andre hele tiden, sier damene.

Vunnet miljøpris
Hotellsjef Nina utpeker spesielt at de vinner på å være bærekraftig ved å bruke lokal og kortreist mat, dette tjener både leverandører, miljøet og de selv på. Nå jobber de med å installere en ny avfallshåndteringsmaskin for å ha større fokus på bærekraft. Denne bør være klar til sommeren, noe som er en del av deres HMS bærekraftige system. Blå Kors i Fredrikstad overtar produkter som hotellgjestene ikke bruker. Ingenting skal gå til spille ved dette grønne hotellet.

– Vi var en av tre som vant en miljøpris av Stiftelsen Miljøfyrtårn i fjor og er miljøsertifisert. Vi ble Årets Inspirasjon, sier hun og er glad for at hotellet kan inspirere andre med sitt miljøfokus.

Østfolds beste frokost
Det kan aldri bli for mange priser, fjor ble de også kåret til å ha Østfolds beste og mest innholdsrike frokost av TripAdvisor. Her får du daglig et førsteklasses utvalg av nystekt og saftig bakverk fra husets eget bakeri. Hva med et økologisk landbrød med hjemmelaget syltetøy eller leverpostei? Her kan du velge og vrake i nøye utvalgte og egenkomponerte oppskrifter fra lokale leverandører, med godt utvalg av økologiske produkter.

– Vår matprofil er kortreist og bærekraftig. Våre kokker har stor eierskapsfølelse når det kommer til vår frokost og vårt produkt generelt, forteller Nina.

Gode utviklingsmuligheter til ansatte
Alle blir godt ivaretatt med trening i arbeidstiden, for de som har behov tilbys norskkurs. Ansatte som vil videreutvikle seg kan prøve seg i flere områder av driften eller ute på andre hoteller.

– Alle de ansatte får muligheter til å utvikle seg hos oss og bygge kompetanse. Den enkleste avdelingen å starte på er i renhold, her er det mest trivsel og veien er ikke så lang for å komme inn i restauranten eller resepsjonen, sier hotelldirektør Laila. Hun har vært med på hotellets eventyrlige reise i over seks år, blitt kåret til Hotellets Toppleder og fremmer viktigheten av de ansattes allsidighet.

– Denne tilliten vinner vi på mens vi skaper en god kultur. Vi har også fått ansatte tilbake, noe som tyder på at vi er en attraktiv arbeidsplass. De ansatte nyter også godt av å ha Støtvig Hotel på sin CV, her hjelper vi hverandre, tilføyer Laila og Nina.

Folkelig hotell med god standard
Det jobbes hardt for å holde hotellet på et folkelig nivå, åpent for alle som vil kjenne på en ekte feriefølelse. Tross god valuta for pengene går det aldri ut over standarden. Renholdet er det lite å utsette på og personalet får topp tilbakemeldinger. Gjestene kommer fra nært og fjernt, og «alle» stopper de opp for å ta inn over seg hotellets klassiske, maritime stil med kunst som preger hele bygget. Her kan både store og små oppleve flotte uteområder, nyte god mat og drikke, slappe av i baren, bibloteket, teateret eller gå på bowling. Spa-avdelingen på 1000 km inviterer til en gjennomgående følelse av luksus over to etasjer. Når kvelden kommer kan alle få seg en god natts søvn i landlige omgivelser rett ved Oslofjorden. Alt dette til et budsjett som de fleste kan unne seg.

– Vi velger å kalle oss «The Hamptons i Østfold», smiler de stolte lederne. Med alt dette i sine hule hender er det absolutt forståelig at Støtvig Hotel er et av Norges beste!

Fantastisk bra jobba, Støtvig Hotel! Vi gleder oss med dere!

Tekst: Linda Morønning.

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Skarmyrakvartalet – sentralt og grønt boområde

mortensen

Kjøp MFK-koppen hos Shell Øre og nyt nykvernet kaffe

mortensen

Noen setter Moss på kartet, andre setter Moss på bilen

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy