Image default
Fritid Nytt på Høyda

Et «hemmelig» eldorado for spillere, på Høyda

Skjult bak dørene på siden av Forum-bygget i Høydaveien finnes det et eldorado for alle som elsker spill. Innenfor ligger en helt unik butikk hvor hyllene bugner av esker merket Star Wars og Warhammer, Dungeons & Dragons og Pokémon. Forbi butikkhyllene ligger spille-rommene, hvor folk i alle aldre møtes for å spille hver eneste dag. Vi har besøkt Tabletopbattle, som drives av spillere – for spillere.

– Kom og spill med en kompis, oppfordrer Svein Nysæter (49) og Filip Dingum (32). Eller ta med deg familien. Her er alle velkomne, uansett alder, forteller de. Til butikken kommer både ungdom og voksne, besteforeldre og barnebarn. Familie og venner. 

Interessen for brettspill, kortspill og miniatyrspill står sentralt; – Felles for alle som kommer inn hit er at de lyser opp som 13-åringer som ser butikken for første gang, forteller Nysæter. 

Prøve gratis

Inne i sjappa har de spill for alle, enten du liker sci-fi eller fantasy, vikinger eller soldater. Du kan til og med prøve mange av de helt gratis. Svein og Filip forteller at de yngste gjerne kommer for Pokémon og at de eldre gjerne velger historiske miniatyrspill. I butikken får man også kjøpt startsett som gjør det både enkelt og rimelig å komme i gang med spillene man ønsker. Og med på kjøpet får du selvsagt også en innføring i spillene om du ønsker det.

YouTube start i 2014

Tabletopbattle er både butikk og spillforening i ett. Fem spillentusiaster driver butikken på frivillig basis. Alle jobber gratis, men nå håper de at butikken kan bli et levebrød. – Målet er 10 millioner i omsetning innen tre år, sier Svein Nysæter. Helt siden jeg lekte med plastsoldater som liten har drømmen vært å holde på med dette på fulltid, fortsetter han. De er en utrolig engasjert gjeng, som holder både butikken og spillerommene åpne syv dager i uken. Eventyret begynte som en YouTube-kanal i 2014, før de startet butikk og spillforening i 2016 i et lite lokale i sentrum. I 2017 flyttet de til Jeløy, og i fjor høst vokste de seg ut av lokalene der og flyttet til Høyda. 

Nettbutikk

Fra lageret i samme lokale driver de også nettbutikken, som sender varer til hele landet. Den vokser stadig, og det er mye takket være den de kan holde tilbudet gående. – Og så har vi veldig hyggelige utleiere, så vi har fått en bra deal der, skyter Svein inn. Via nettbutikken har de også samarbeid med andre spillforeninger i landet, hvor de blant annet tilbyr gode rabatter på sortimentet. – Vi er opptatt av å støtte lokale foreninger og miljøet i Norge, forteller de. Blant annet får medlemmer av Moss Spillforening 15% rabatt på alt, og foreningen har også sine spillkvelder rundt bordene på Tabletopbattle. 

Et større miljø

Nå vil de blåse liv i spillinteressen til mossingene etter pandemien ved å sette opp faste kvelder til forskjellige spill:  – Vi spiller Star Wars Legion på mandager, Pokémon på onsdager og Magic: The Gathering på fredager – hver uke, sier Filip. De vil bidra til å skape et større miljø, og på disse kveldene kan man komme alene og likevel finne noen å spille sammen med. – Vi har mye spillerom, forsikrer de. Etter at Outland i Fredrikstad stengte sitt spillerom er Tabletopbattle den eneste butikken av sitt slag i Østfold, og man må til Oslo, Drammen eller Horten for å finne noe lignende. – De fleste som kommer hit bor i nærheten, men vi har kunder som kjører helt fra både Oslo og Espa for å handle, avslutter Dingum.

Tabletopbattle finner du i Høydaveien 17, og de har åpent hverdager fra 10-22, samt 13-21 i helgene.

Tekst og foto: 

Lasse H. Hansen

Related posts

Caravelle-Tours – et reisebyrå som elsker utfordringer

mortensen

Ny eier i Slettvoll møbler!

mortensen

CAS – Computer Accessories Scandinavia

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy