Image default
Fritid

Nå ønsker de å ta tilbake løkka

Rundt om i Moss ligger det løkker med lang fartstid når det kommer til både sommer og vinteraktivitet for barn og unge. Felles for svært mange av de er at de har ligget nærmest brakk i lang tid.

Den uorganiserte aktiviteten som man tidligere så på løkkene i fra rett etter skoletid og til sent på kveld har blitt byttet ut med kortreist aktivitet som gaming og sosiale aktiviteter på internett. Det ønsker Kirkens Bymisjon i Moss å gjøre noe med. Derfor har de startet «Løkkis» etter skoletid. 

– Det har vi. Løkkes-aktiviteter er i og for seg ikke noe nytt for oss. Fra tidligere har vi både mini-løkkis for familier med barn og ferie-løkkis. Nå ønsket vi imidlertid å skape et lavterskeltilbud for ungdom i Moss som starter rett etter skoletid. Før var det jo naturlig for mange unge å legge turen innom løkka rett etter skolen, og det er det som vi på sikt håper at skal skje igjen, forklarer Tone Marie Rosenvinge Hjorth-Johansen, som er prosjektkoordinator for Skattkammeret og Løkkis.

Populært tiltak
Det er i Mossehallen som Rosenvinge Hjorth-Johansen og hennes medhjelpere har sin base for Løkkis etter skoletid. En gang i uken inviterer de ungdommen til å bli med på ulike idrettsaktiviteter. Det var en trang start erindrer prosjektkoordinatoren.

– De første fem gangene var det knapt nok noen som møtte opp, men heldigvis løsnet det etter hvert.  Det kan nok ha noe å si med hvilke aktiviteter som står på planen. Det er jo ikke alle som slår like godt an blant ungdommen. Nå er det innebandy som står på planen og som du ser så er det tydeligvis en populær ballsport. I dag er det vel godt over 20 gutter og jenter som er i aktivitet og det er vi svært fornøyde med, uttaler hun.

Gratistilbud 
Bakgrunnen for at Kirkens Bymisjon nå har startet et aktivitetstilbud for gutter og jenter i ungdomsskolealder er ikke tilfeldig. Det er også i denne aldersgruppen som man ser et stort frafall i den organiserte idretten. Dette skyldes nok ikke bare at de unge har fått nye interesser å forholde seg til. Det er nok dessverre ofte også et spørsmål om økonomi. Det trenger heldigvis ingen å bekymre seg for når det kommer til Løkkis etter skoletid.

– Her hos oss er alle aktivitetene gratis. Har man i tillegg behov for å låne et par innesko eller annet utstyr for å kunne delta så stiller vi også med dette. Det stilles heller ingen krav til ferdigheter. Kun at man synes det er moro å være i aktivitet i sammen med andre jevnaldrende. I tillegg til selve treningene byr vi også på et måltid mat hver gang. Her skal alle kunne gå mette og fornøyde hjem i etterkant, smiler Rosenvinge Hjorth-Johansen. 

Aktiviteter også i julen
Siden oppstarten rett etter høstferien har ulike idrettslag i byen stilt opp for å hjelpe til med aktivitetene. Da Høyda-avisa var innom var det Øreåsen innebandy som holdt i trådene og det hersket liten tvil om at ungdommene hadde det gøy. Selv om julen nå nærmer seg så stopper ikke Løkkis sine aktiviteter opp.

– Vi kommer til å kjøre opplegg også i juleferien. På programmet står blant annet et Block party på Rampa fritidsklubb inklusive både workshops og jam. De aktivitetene pleier å være veldig populære. Etter nyttår er vi i gang i Mossehallen på ny. Da håper vi på ny å skape mye moro i sammen med ungdommen, avrunder prosjektkoordinator Tone Marie Rosenvinge Hjorth-Johansen.

Av Petter Andresen

Related posts

På jakt etter den gode lydopplevelsen

mortensen

Nå kommer Intersport Outlet til Høyda

mortensen

Tore «Tryll» Kristiansen hos Fuktfritt

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy