Image default
Bil

Sulland Moss: Selger bruktbiler over en lav sko

Hos Sulland Moss BMW opplever de svært gode dager. Bruktbilene rekker nesten ikke å bli stilt opp i salgslokalet før de blir revet bort. Slikt blir det rekorder av.

Et sjelden syn. Erik Hoff sittende, men smilende!

Selv om fjoråret ble et spesielt år også for bilmarkedet her i Norge, så var det mange bilmerker som opplevde en markant salgsoppgang de siste månedene. Introduksjon av nye modeller hjalp selvfølgelig til, men det var ikke bare de nye bilene som var ettertraktede. Bruktbilmarkedet fikk også en boost.

– For oss her hos Sulland Moss BMW var vi i hvert fall svært fornøyde med bruktbilsalget i 2020. Vi solgte totalt 330 biler med en snittpris på ca. 300 000 kroner, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal passere det antallet i år, forteller Erik Hoff som er salgssjef på bruktbil hos BMW-forhandleren i Varnaveien.

Bestemmer seg raskere
Hoff beskriver bruktbilmarkedet som et litt merkelig marked om dagen. Selvfølgelig med et positivt fortegn.

– Med tanke på hva vi har vært gjennom de siste årene så må jeg si at jeg er litt overrasket over hva vi opplever nå. Jeg hadde vel ikke akkurat sett for meg at vi skulle sette den ene rekorden etter den andre. Det går raskt unna for å si det slik. Det vi blant annet ser er at kundene nå bruker vesentlig kortere tid før de slår til, forklarer Hoff.

Miljøbevisste 
I lokalene der Erik Hoff styrer skuta har de til enhver tid inne ca. 40 bruktbiler. Brorparten av disse er BMW ‘er. I snitt er de aller fleste av bilene under seks år gamle, med en kilometerstand på maksimalt 150 000. Cirka 50% av bilene som tilbys kommer fra leasing markedet. Hva som det er størst etterspørsel etter bør man ikke lure på. 

– Det er nok elbilene som det er størst rift om, men vi selger også godt med hybrid utgaver og dieselbiler. Det er fortsatt en god del kunder der ute som sverger til fossilt brennstoff, selv om flertallet nå har blitt mer miljøbevisste, smiler Hoff.

– Hvilke modeller har vært spesielt viktige for den oppturen som du beskriver?

– Det er uten tvil BMW i3 som har vært volumbilen her hos oss. Da snakker jeg egentlig både om nye og brukte modeller. Foruten disse har det også vært stor etterspørsel etter Plug-in hybridene 530e og 225xe. SUV-modellen X5 E70 har også solgt veldig bra, forteller salgssjefen.

Nettsalget dominerer
Hoff forteller at det er flere potensielle kunder som kommer innom salgshallen nå etter at de etablerte seg i Varnaveien. På tross av dette selges de aller fleste av bilene via internett.

– Jeg vil vel påstå at så mye som 90% av bilene som omsettes på vår avdeling selges via nettet. Det er finn.no som gjelder. Her bruker jeg mye av min arbeidstid, for vi legger stor vekt på at annonsene våre skal fremstå som profesjonelle både bilde og tekstmessig. I snitt kan vi vel si at det tar cirka en uke fra bilen kommer inn til oss og til vi har lagt den ut for salg, forklarer Erik Hoff.

– Hva tenker du om årets bruktbilsalg. Vil den positive utviklingen bare fortsette?

– Jeg ser vel ingen grunn til at vi ikke skal klare å passere fjorårets salgstall. Fortsetter vi i den takten vi har hatt til nå så vil vi nok passere 400 biler før året er omme. Da snakker vi om en omsetning på rundt 120 millioner kroner. Vi har selvfølgelig ingenting imot en ny «all time high», forteller den blide salgssjefen for bruktavdelingen til Sulland Moss BMW.

Av Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Venter i spenning på ny modell

mortensen

Nordlie Auto med i storfusjon!

mortensen

thansen: Drømmeåpning av nytt dekkverksted

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy