Image default
Bil

Toyota Proace Electric: elektrisk varebil

For første gang topper Toyota salgsstatistikkene for både person og varebilsegmentet. Nå attpåtil med helelektriske biler inkludert i det gode selskap. Det er spennende tider, men også utfordrende. Det er viktig å tenke nytt.

Noen ganger kan det faktisk være en fordel å være firkantet. Spesielt hvis man er ute etter en varebil med et stort lasterom. Trenger du romslig plass, fleksible løsninger og lave drivstoffkostnader, ja da bør du ta en nærmere titt på nye Toyota Proace Electric. 

Varm velkomst
Det var på tampen av fjoråret at Proace-familien fikk et elektrisk medlem. Responsen lot ikke vente på seg.

– Selv om det ikke er så lenge siden vi fikk den inn, så vil jeg si at vi har solgt bra allerede. Det er mange firmaer der ute som ser gevinsten av å kjøre elektrisk uten at det går på kompromiss med lasteplassen. Her finnes det både et stort hovedrom og mange mindre rom for oppbevaring av mindre kolli, forteller næringsselger Tim Ha hos Toyota Moss.

Mye for pengene
Proace Electric vil bli levert i tre karosserilengder. Du kan velge mellom kort, medium og lang. Du kan også veldig mellom utstyrsnivåene Basic og Comfort. Basic-utgaven leveres blant annet med kollisjonsputer i front og side, 7 tommers skjerm med DAB+, Android Auto og Apple CarPlay speiling av mobilen, elektrisk håndbrems og fleksible seter med mobil kontor-løsning. Går man for Comfort-utgaven vil man i tillegg få tilgang til Xenon hovedlys, to soners automatisk klimaanlegg og ryggekamera med 360 graders Visio Park med blindsonevarsling og parkeringssensor foran og bak.

–  Hvilke yrkesgrupper er det som har vist størst interesse for PROACE electric?

Så langt har vi vel kanskje solgt flest biler til elektrikere. Hva som er bakgrunnen for dette vet jeg ikke for denne varebilen passer for absolutt alle. Den har både god rekkevidde og god lastekapasitet, uttaler Ha.

Bredt spekter
Proace-serien består av så mye mer enn bare nyheten som er beskrevet over. Her finner man også Verso EV-serien som tilbyr fire utgaver, hvor alle er utstyrt med åtte eller ni seter. I tillegg har de også modellen Proace City som også finnes i fire utgaver. Det bør altså være gode muligheter for å finne noe som passer eget behov enten man tenker arbeid eller fritid. For de som ikke ønsker en elektrisk utgave, så finnes de også med forbrenningsmotor.

Må tilpasse seg nye tider
Det hersker liten tvil om at mange bilforretninger er inne i en endringsfase etter at elbilen nå har slått rot. Det gjelder også for Toyota Moss.

– Det er jo en kjensgjerning at det vil bli mindre av det vi kan kalle for normal verksteddrift fremover. Det fører til at vi må finne nye måter å utvikle oss videre på. En av satsningsområdene ligger innenfor bilpleie, eller avdeling 45 som vi kaller det internt, forteller salgssjef Terje Sunnvoll.  

Alt på et sted
For utenforstående så refererer navnet avdeling 45 til posten for bilpleie i firmaets budsjett. For øvrig en topp utstyrt avdeling som for ikke lenge siden ble oppgradert både hva innredning og lysforhold angår. Nå har de en målsetting om å bli en såkalt «one stop shop», forklarer Sunnvoll.

– Mange synes sikkert at det er et litt rart navn, men det vi mener med det er at kundene våre skal få utført det de måtte ha behov på ett og samme sted. Vi ønsker rett og slett å serve kundene fra a og til å. Her tilbyr vi blant annet utvendig og innvendig vask, ruteskift og lakkforsegling, forklarer han.

Ned på detaljnivå
Det er Rolf Nordrum som er «sjefen sjøl» i bilpleieavdelingen. Med lang fartstid og en stor porsjon yrkesstolthet tar han imot både firmaets egne biler og kundenes biler med stor respekt.

– Jeg behandler alle biler som kommer inn som om de skulle vært mine egne. Det vil si at de vil få topp service hva det enn måtte være som man ønsker å få utført. Nå som vi blant annet har fått sorte vegger og skikkelig belysning klarer vi å gå enda mer detaljert til verket enn tidligere. Nå kan vi fange opp detaljene på en bedre måte enn tidligere, forklarer ringreven.

Av Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Ny kundemottager hos Moss To-Takt

mortensen

Moss To-Takt: Elektrisk varebil MAXUS Ev80

mortensen

VW ID.4 er hos Nordlie Auto

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy